Friesland

energie zonnepanelen zonnepark

Nieuws Energie

Opmars zonneparken gestuit?

Ondernemers die in Friesland een zonnepark op een landbouwperceel willen bouwen, moeten hun plannen in de ijskast zetten. Vorige week woensdag besloten Provinciale Staten van Friesland dat deze plannen voorlopig niet behandeld mogen worden.
4 Juni 2020
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Boeren in Noord-Holland horen liever bij Friesland

Noord Hollandse boeren protesteren deze week door aan te geven dat ze bij de provincie Friesland willen horen. Volgens de boeren snapt het provinciebestuur in Haarlem niets van wat er op het platteland van Noord-Holland gebeurt en wordt dat in Friesland beter begrepen.
22 Oktober 2019
protest

Nieuws Stikstofbeleid

Friesland schrapt stikstofregels na protest

De Friese boeren die vrijdag 11 oktober bij het provinciehuis in Leeuwarden demonstreren, hoeven niet met lege handen naar huis. De provincie heeft besloten om de stikstofmaatregelen in te trekken.
11 Oktober 2019
grond gras grasland

Nieuws Grond

Friesland biedt 450 hectare pachtgrond aan

De provincie Friesland biedt vanaf maandag 7 januari diverse percelen landbouwgrond in pacht aan. In totaal gaat het om bijna 450 hectare grond. Dat meldt de provincie middels een persbericht.
7 Januari 2019
grond gras grasland

Nieuws Pacht

Provincies steeds strenger op duurzame pacht

De verschillende provincies sturen steeds meer op duurzame pacht. Met duurzaam wordt dan vaak bedoeld dat de pachter rekening moet houden met biodiversiteit en bijvoorbeeld aan diverse keurmerken moet voldoen.
22 November 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox