Opvolger Van der Linden

Piet Hein Merckens nieuwe voorzitter VAVI

29 December 2016 - Redactie Boerenbusiness

Piet Hein Merckens neemt per 1 januari het voorzitterschap voor de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI) over van René van der Linden, dat heeft de vereniging bekend gemaakt.

Merckens is door de leden van de VAVI unaniem als voorzitter gekozen voor een periode van in ieder geval twee jaar. Piet Hein vervult het VAVI-voorzitterschap als CEO van Aviko Group, net zoals zijn voorzitterschap van de Trade Committee van de European Potato Processors Association (EUPPA).

Merckens heeft bestuurservaring, hij is CEO van Aviko Group en lid van de concerndirectie van Royal Cosun. Ook was Merckens lid van het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) namens Sara Lee en bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee (KNVKT). Merckens is tevens CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal Wessanen geweest.

René van der Linden is ruim 28 jaar voorzitter van de VAVI geweest. 'René heeft in zijn eerste jaren als voorzitter van de VAVI een belangrijke verbindende rol gespeeld tussen de leden en is er vervolgens in geslaagd een breed gedragen agenda neer te zetten. Daarnaast is René een stevige ruggensteun geweest bij de externe oriëntatie van veel Nederlandse aardappelverwerkers. Bovendien heeft hij de VAVI in politiek Den Haag en Brussel op de kaart gezet. Daar zijn alle leden van de VAVI hem zeer erkentelijk voor', zo laat de vereniging in een verklaring weten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

vavi
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden