Nieuw financieringsconcept

Rabobank koppelt rijke klanten aan leners

8 Mei 2017

Rabobank gaat haar vermogende klanten op landelijke schaal koppelen aan ondernemers die nog op zoek zijn naar financiering. Dat meldt Business Insider. 

Crowdfunding via de grootbank. Wat begon als een tijdelijke proef van de Rabobank, wordt nu een landelijk concept. Het platform Rabo&Co moet vermogende klanten van de bank koppelen aan ondernemers die nog financiering zoeken. Dat maakte de bank maandag 8 mei bekend.

De dienst is een aanvulling op de financiering van de Rabobank zelf

Rabobank ziet de dienst vooral als een aanvulling op de financiering van de bank zelf en als aanvulling op de initiatieven voor crowdfunding. In dat laatste geval kunnen verschillende groepen particulieren, met inleg van kleinere bedragen, bijdragen aan de financiering van bedrijven.

Meelenen met de Rabobank
Vermogende klanten van Rabobank die méér dan 1 miljoen euro aan vrij vermogen hebben, kunnen meedoen met Rabo&Co. Er zijn wel aan een aantal regels. Zo mag de rijke particulier niet meer dan 10 procent van zijn vrije vermogen (via Rabo&Co) investeren in bedrijfsleningen.

Het idee hierachter is dat de Rabobank altijd 51 procent van de lening verstrekt. Particuliere klanten van de bank mogen samen tot maximaal 49 procent meefinancieren aan het project. Diezelfde rijke klant mag tot maximaal één ton per ondernemer aan krediet verstrekken. 

Als een ondernemer zijn lening deels of helemaal niet terug kan betalen, dan wordt het restant van de lening verdeeld tussen de Rabobank en de particuliere geldverstrekkers.

Meer dan 2 jaar winstgevend
De ondernemers die mee willen doen aan Rabo&Co moeten wel voldoen aan een aantal eisen. Zo moeten de ondernemers meer dan 2 jaar winstgevend zijn. Ook moet het gaan om herfinanciering van oude leningen of om een uitbreidingsfinanciering. De leningen hebben een maximale looptijd van 5 jaar.

Lees ook op Business Insider:
Wat je moet weten van Emmanuel Macron

Bretix is een tijdbom

Regenradar
Powered by Agroweer
Grootste tekort tarwemarkt in tien jaar stuwt prijs

Nieuws Tarwe

Grootste tekort tarwemarkt in tien jaar stuwt prijs

Rabobank: 'Voedselprijzen blijven in 2022 hoog'

Nieuws Voedselprijzen

Rabobank: 'Voedselprijzen blijven in 2022 hoog'

Varkensproductie krimpt, maar er is wél toekomst

Interview René Veldman

Varkensproductie krimpt, maar er is wél toekomst

Prijscrisis op varkensmarkt zet volgend jaar door

Nieuws Outlook Rabobank

Prijscrisis op varkensmarkt zet volgend jaar door

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief