Hervormingsplannen Macron

Franse landbouw moet moderniseren

8 Mei 2017

Nu de Europa-gezinde Emmanuel Macron als verkiezingswinnaar uit de bus is gekomen, kan hij met zijn hervormingsplannen beginnen. De prioriteit ligt bij de overheidsfinanciën en het bedrijfsleven. Ook de landbouw wil hij veranderen.

De jongste president die Frankrijk ooit heeft gehad, heeft als voormalig minister van economie een duidelijk actieplan: de Franse economie hervormen. Zo wil hij onder meer het begrotingstekort terugdringen en de werkloosheid aanpakken. Om bedrijven concurrerender te maken, is hij voornemens om het belastingstelsel te vereenvoudigen en de belastingtarieven voor bedrijven geleidelijk te verminderen.

5

miljard

investeren in landbouw

Waarde landbouwproducten herstellen
De crisis in de landbouw heeft ook zijn aandacht. De helft van de boeren verdient minder dan 350 euro per maand en de faillisementen nemen steeds verder toe. Macron zegt de waarde van de landbouwproducten te willen herstellen.

Met 5 miljard euro in 5 jaar wil hij de bedrijven moderniseren. Dit met een positieve impact op het milieu en met het ontwikkelen van duurzame vormen van landbouw. Verder staan deze zomer de positie van de Franse landbouw en het toekomstige GLB op de agenda. Wat betreft energie, is een van zijn plannen om de kolencentrales te sluiten en de capaciteit van zonne- en windenergie te verdubbelen.

Regenradar
Powered by Agroweer
Zet contractprijsverhoging Franse teler in beweging?

Achtergrond Aardappelen

Zet contractprijsverhoging Franse teler in beweging?

Logistieke chaos beïnvloedt Franse aardappelmarkt

Nieuws Aardappelen

Logistieke chaos beïnvloedt Franse aardappelmarkt

Lactalis sluit akkoord over lagere melkaanvoer

Nieuws Melk

Lactalis sluit akkoord over lagere melkaanvoer

Hoe Frankrijk verzuipt in biologische melk

Achtergrond Zuivel

Hoe Frankrijk verzuipt in biologische melk

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief