Emmanuel Macron

frankrijk Emmanuel Macron

Analyse Frankrijk

Wat hebben verkiezingen in petto voor landbouw?

De Franse presidentskandidaten Emmanuel Macron en Marine Le Pen staan op veel vlakken lijnrecht tegenover elkaar, qua landbouwbeleid zijn ze opvallend gelijkgestemd. Beiden willen ze sleutelen aan het toekomstig Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) in het kader van de voedselzekerheid. Le Pen ziet de Brusselse regels het liefst helemaal verdwijnen, net als de handelsverdragen.
11 April 2022
akkerbouw graan soja

Nieuws Granen & Grondstof

Macron en Brazilië in de clinch over soja

De Franse president Emmanuel Macron vindt dat Europa beter zelf soja kan telen, dan het te importeren uit Brazilië. Volgens Macron draagt Europa met de import van Braziliaanse soja bij aan de ontbossing van de Amazone.
19 Januari 2021
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Roundup Agrifoto

Nieuws Glyfosaat

Frankrijk financiert boer die glyfosaat uitbant

De Franse overheid wil financiële steun verlenen aan boeren die het gebruik van glyfosaat uitbannen, zo laat het ministerie van Landbouw weten. President Emmanuel Macron ziet het als laatste mogelijkheid om het gebruik van het middel zo snel en zoveel mogelijk in te perken, nadat een totaalverbod eerder mislukte.
9 December 2020
frankrijk protest boerenprotest

Nieuws Protestacties Frankrijk

Iedereen in Frankrijk is boos, inclusief de boer

Niet alleen in Nederland zijn boeren het beleid van hun regering beu, ook Franse boeren komen opnieuw in opstand. Stakingen tegen het beleid van president Emmanuel Macron hebben 5 december het hele land platgelegd. Er wordt daarom van 'zwarte donderdag' gesproken.
5 December 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief