Irene Rosenfeld vertrekt

Topman McCain nieuwe CEO Mondelez

4 Augustus 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

De huidige CEO van McCain Foods, Dirk van de Put, wordt per 1 november benoemd tot CEO van Mondelez. Dit nadat Irene Rosenfeld eerder al haar vertrek had aangekondigd. Dat maakt het bedrijf op woensdag 2 augustus bekend.

Mondelez is onder meer de fabrikant van Milka, Toblerone en Oreo. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren vooral gefocust op het maken van gezondere producten, om zo met het veranderende eetpatroon van de consument mee te gaan. Dit heeft echter slechts geleid tot dalende omzetten. 

5

procent

winstdaling

Mondelez in cijfers
Door de zwakke vraag naar koekjes, kauwgom en andere artikelen daalde de verkoop, met 5%, naar $6 miljard. De omzet en winst daalden consequent sinds Rosenfeld in 2013 het hernoemde Mondelez oprichtte. Vorig jaar had het bedrijf een winst van $1,66 miljard, daarmee is de winst met meer dan de helft gedaald ten opzichte van 2013.

Het bedrijf is met name te spreken over de ervaring van Van de Put, in zowel ontwikkelde als opkomende markten. Sinds het moment waarop Van de Put CEO is van McCain zijn de verkopen met 50% gestegen. 

Cyberaanval legt bedrijf plat
Het bedrijf kreeg vlak voor het vertrek van Rosenfeld te maken met een cyberaanval. Daardoor had Mondelez problemen met de facturatie en verzending van producten. "De dalende omzetcijfers zijn ook voor een deel te wijden aan die aanval", laat Rosenfeld weten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

McCain verkoopt CelaVita aan investeerder

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden