Resultaten halfjaarrapport

Uitstekend eerste half jaar voor Rabobank

17 Augustus 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

De Rabobank sluit het eerste half jaar van 2017 af met een winst van €1,5 miljard. Dat is een stijging van maar liefst 52%. De stijging is mede te danken aan de groeiende economie in Nederland. Dat blijkt uit het halfjaarrapport van de bank.

De lage spaarrentes en de dynamiek op de woningmarkt hebben tot een stijging in de voortijdige aflossingen hypothecaire leningen geleid. Daarnaast hebben vooral de sectoren dienstverlening en de bouw bijgedragen aan de groei van de Rabobank.

Rabobank grootste bank in agrarische sector

Rabobank blijft de grootste in landbouw
De financiering aan de food & agri sector bedroeg in de eerste 6 maanden van 2017 ruim €27 miljard. Dat is 10% van alle leningen die de Rabobank heeft afgegeven. Uit het rapport blijkt tevens dat dat de Rabobank een stabiel marktaandeel heeft in de Nederlandse food & agri sector, namelijk 85%. Daarmee blijft de Rabobank de grootste bank in de agrarische sector. 

Klanttevredenheid blijft hoog
Dat blijkt ook uit het feit dat de Rabobank goed gewaardeerd wordt door de agrarische klanten. Dit komt met name doordat de bank investeert in de agrarische sector. Zo heeft de Rabobank onlangs aangekondigd om de Nederlandse pluimveehouders, die getroffen zijn door fipronil, te steunen. 

"De problemen in deze sectoren willen we verder onder de aandacht brengen. Daarbij moet men denken aan de melkveesector, de stalbranden in de varkenshouderij en natuurlijk de problemen in de pluimveesector. Het schandaal in de pluimveesector heeft verder geen effecten op ons, maar brengt wel veel onzekerheid bij bedrijven. Juist dat willen we oplossen", aldus Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter bij de Rabobank. 

Onderzoek naar stalbranden willen we meefinancieren

Ook de varkenshouderij is belangrijk bij de Rabobank. Draijer: "We willen een onderzoek naar de oorzaak van de stalbranden. In dat onderzoek willen wij uiteraard meefinancieren."

Toekomstvisie
Draijer ziet voor de toekomst nog wel een aantal grote uitdagingen, zoals de digitalisering van het betalingsverkeer. De snelheid van veranderingen, eist veel van onze aandacht. Daarnaast wil de Rabobank de circulaire economie verder te versterken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

BB TV Daniëlle Duijndam

Stijging melkprijs neemt margedruk niet direct weg

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden