Halfjaarcijfers

rabobank

Nieuws Halfjaarcijfers

Dikke 2 miljard euro winst voor Rabobank

Rabobank heeft over het eerste halfjaar van 2021 een winst geboekt van €2,16 miljard. Volgens de coöperatieve bank komt dit door de positieve economische groeicijfers van het herstel van de negatieve impact van de coronapandemie. De agrarische kredietportefeuille in Nederland steeg in 6 maanden tijd met 4,5% tot €39,9 miljard.
12 Augustus 2021
leerdammer Bel Leerdammer Groupe Bel

Nieuws Halfjaarcijfers

Lagere koopkracht heeft effect op cijfers Bel Groupe

De lagere koopkracht in diverse delen van de wereld heeft een negatief effect gehad op de halfjaarcijfers van Bel Groupe. De omzet komt 2,7% lager uit dan vorig jaar en het bedrijfsresultaat toont een daling van 38%. Dat meldt het concern in het halfjaarrapport. Ook komende maanden voorziet het een moeilijke economische en financiële omgeving.
3 Augustus 2021
FrieslandCampina

Nieuws Halfjaarcijfers

Forse winstdaling voor FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft over het eerste halfjaar minder omzet behaald dan vorig jaar. De winst is zelfs met 43% gedaald. Dit is volgens het zuivelconcern te wijten aan de tegenvallende resultaten in het segment kindervoeding. 
21 Juli 2021
zuivel melkverwerking agribusiness Fonterra

Nieuws Halfjaarcijfers

Eerste halfjaar pakt positief uit voor Fonterra

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra mag niet klagen als het gaat om de cijfers over het eerste halfjaar van gebroken boekjaar 2020/2021. Zo is de genormaliseerde winst met 43% gestegen, neemt de nettoschuld af en is de verwachting voor de Farmgate-melkprijs al meermaals verhoogd. Toch verwacht Fonterra in de tweede helft van het boekjaar meer obstakels op de weg.
17 Maart 2021
A2 melk

Nieuws Melk

Aandelen A2 Milk Company naar laagste punt in jaar

The A2 Milk Company heeft een - zoals het bedrijf zelf meldt - 'uitdagend eerste halfjaar' gekend. De winst is over de eerste helft van het huidige boekjaar met maar liefst 35% gezakt, zo blijkt uit de cijfers over die periode. De omzetverwachting is daarmee ook omlaag bijgesteld. Na publicatie van de cijfers kelderden de aandelen in het zuivelbedrijf met 16% naar het laagste punt in een jaar tijd.
26 Februari 2021
Arla Foods

Nieuws Halfjaarcijfers

Coronacrisis krijgt geen grip op winst Arla

Ondanks de coronacrisis heeft Arla de wereldwijde verkoopvolumes weten te verhogen. Over het eerste halfjaar zijn zowel de omzet als de winst van de Scandinavische melkverwerker toegenomen.
3 September 2020
melkveebedrijf koeien china

Nieuws Halfjaarcijfers

Chinese zuivelgigant Yili groeit fors ondanks corona

Yili Industrial groep, een van de grootste Chinese zuivelbedrijven, heeft over het tweede kwartaal van 2020 een sterke prestatie laten zien. Het bedrijf is over het eerste halfjaar harder gegroeid dan werd verwacht, ondanks de coronacrisis.
31 Augustus 2020
rabobank

Nieuws Halfjaarcijfers

Rabobank ziet winst als pudding in elkaar zakken

De nettowinst van Rabobank is in het eerste half jaar van 2020 gedaald naar €227 miljoen. Vorig jaar om deze tijd stond de teller nog op €1,2 miljard. De coronacrisis laat diepe sporen na, waardoor de bank dit gehele jaar geen contante uitbetalingen zal doen op de ledencertificaten.
13 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief