In 2018

ABN Amro verwacht dat euro veel sterker wordt

15 September 2017 - Wouter Baan

ABN Amro heeft de raming van de euro-dollarkoers naar boven toe bijgesteld. De bank verwacht dat de euro, door de afbouw van het ECB-opkoopprogramma, nog sterker wordt.  

De bank heeft de eindejaarsraming van de koers verhoogd naar 1,20. Eerder werd nog gedacht dat de euro aan het eind van 2017 zo'n 1,15 dollar waard zou zijn.

Waarde neemt ook toe
Ook voorziet de bank voor 2018 dat de euro in waarde aantrekt. De eindejaarsraming voor 2018 is daarom verhoogd van 1,20 naar 1,30. Ondanks dat de afbouw van het steunprogramma van de ECB traag gaat, geeft dit de euro wel de nodige steun.

Dollar zwakker dan het pond 

De euro-pondkoers
De reden dat het pond aantrekt, ten opzichte van de dollar, komt volgens de bank vooral door de dollarzwakte. Deze trend zet waarschijnlijk voorlopig nog door.

Wat betreft de euro-pondkoers is de bank voorzichtig in prognoses. Door de brexit-onderhandelingen kan de koers elke kant op gaan.

Mogelijke renteverhoging 
Daarbij is het een realistisch scenario dat de Britse centrale bank de rente gaat verhogen, vanwege de relatief hoge inflatie in Groot-Brittannië. Per saldo verwacht de bank dat de euro-pondkoers min of meer gelijk blijft. De koers beweegt nu rond de 0,88. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden