Wel een minister van klimaat

'Streep door minister van Landbouw'

11 Oktober 2017 - Wouter Baan - 12 reacties

In kabinet-Rutte III komt hoogstwaarschijnlijk geen minister van Landbouw. Daartegenover staat dat de minister van Economische Zaken tevens minister van Klimaat wordt. Dat meldt het AD woensdagochtend.

Een halve dag later meldt de krant dat volgens 'ingewijden' er toch wel een minister van landbouw zitting neemt in kabinet-Rutte III. Eerder meldde Boerenbusiness al dat het zeer waarschijnlijk is dat een minister van landbouw wordt aangesteld. In de laatste week presenteert Rutte zijn nieuwe ministersploeg.

Volgens het AD worden in kabinet-Rutte III bepaalde departementen voor het eerst aangestuurd door 2 ministers. Op de posten Veiligheid en Justitie, Volksgezondheid en Onderwijs zullen namelijk 2 bewindslieden worden aangesteld. Hierdoor is er geen ruimte voor een separaat ministerie van Landbouw, zoals het CDA graag wilde. 

Het CDA heeft zich naar verluidt nog niet bij de beslissing neergelegd. Deze week wordt verder gesproken en wordt er een knoop doorgehakt.

Buma, Pechtold en Segers blijven in de Tweede Kamer 

Eind oktober witte rook 
Zeer waarschijnlijk wordt Rutte na het debat van donderdag 12 oktober aangesteld als formateur. Vanaf dan gaat hij bezig met het invullen van de ministerposten. Volgende week is de Kamer met herfstreces.

In de laatste week van oktober wordt het nieuwe kabinet waarschijnlijk definitief ingeluid en verschijnen de nieuwe bewindslieden op het bordes.

Rutte III
Rutte III zal waarschijnlijk bestaan uit 25 bewindslieden, waarvan 16 ministers en 9 staatssecretarissen. Nog nooit eerder had Rutte zoveel bewindslieden onder zich. Pechtold (D66), Buma (CDA) en Segers (ChristenUnie) nemen geen plaats in het kabinet, maar blijven fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

Dit bericht is een up-date.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

Rutte III
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
12 reacties
Bob 11 Oktober 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10876152/streep-door-minister-van-landbouw][/url]
Wat een rotstreek
Bert 11 Oktober 2017
CDA laat de boeren ook al in de steek
Volgende stem niet naar het CDA
Cees 11 Oktober 2017
Zie je wel hoe betrouwbaar politiek is? De belangrijkste sector van Nederland ; land- en tuinbouw krijgt geen eigen minister. Goede sier maken met 'de tweede voedselexporteur ter wereld', maar een beetje specifieke aandacht en politieke steun - overheidsbeleid kan er niet af.
Bah!
jan 11 Oktober 2017
ik denk dat we het zo langzamerhand allen wel zullen weten dat er nog maar 1 partij overblijft die nog echt begrip voor de boeren heeft en een minister van en voor landbouw wil namelijk de S G P . laten we hier in het vervolg met de verkiezingen rekening mee houden.
stoffel 11 Oktober 2017
jan schreef:
ik denk dat we het zo langzamerhand allen wel zullen weten dat er nog maar 1 partij overblijft die nog echt begrip voor de boeren heeft en een minister van en voor landbouw wil namelijk de S G P . laten we hier in het vervolg met de verkiezingen rekening mee houden.

goed idee hoeven we op zondag ook niet meer te werken
Eysinga 11 Oktober 2017
Dit klinkt inderdaad SCHANDALIG! Ik zal Buma hier persoonlijk op aanspreken, ik ken hem goed.
Boer Joop 11 Oktober 2017
Ik had dus zeker op de goede partij gestemd de SGP In het verleden stemde ik CDA blijkt niet meer de partij voor de boeren te zijn Voor 90 miljard exporteren vanuit de argrarische sector en dan nog geen ministerie SCHANDALIG Gemiste kans voor de landbouw
N van B 11 Oktober 2017
https://www.telegraaf.nl/nieuws/768350/minister-van-landbouw-terug
Abonnee
erik 11 Oktober 2017
waarom hoor ik Seegers dan niet over het feit dat er geen minister van landbouw komt? Zo belangrijk is dat kennelijk niet meer als je mee mag regeren
Abonnee
betweter 11 Oktober 2017
volgens de Telegraaf komt die wel terug
Kjol 11 Oktober 2017
Landbouw begrijpen ze in Den Haag niet meer dus lopen ze er met een grote boog omheen.
rode duivel 11 Oktober 2017
Hier in vlaanderen net zo, voedsel is iets marginaal geworden.
Je kan ze enkel eens honger toewensen.
Landbouw wordt enkel gedoogd tot ze je grond nodig hebben voor hun uitspattingen van welstand, dan wordt je gewoon weggejaagd.
Ton Westgeest 11 Oktober 2017
Als je ziet hoe boeren/machtswellustelingen in besturen van melkfabriek, LTO, NZO, zuivelNL etc. met collega's omgaan en alle onzinnige regeltjes en idiote eisen stellen, Hoe kun je dan serieus genomen willen worden door de politiek????
Kijk wat een zooitje het is geworden het afgelopen jaar in de veehouderij....Daar wil geen partij zijn handen aan branden!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden