Agritechnica 2017

Trimble onthult nieuw scherm en ontvanger

30 Oktober 2017 - Clarisse van der Woude

Trimble presenteerde maandag 30 oktober 2 noviteiten die tijdens de Agritechnica voor het eerst te zien zijn. Het nieuwe Trimble GFX-750 Android display en de nieuwe Trimble Nav-900.

De Nav-900 is een dakmodule, waarin de gps-ontvanger  en de gyroscopen zitten. Installatie en overbouwen naar andere trekkers gaat hierdoor sneller. De GFX is met z’n 8 inch touchscreen de kleinere broer van het succesvolle TMX-display en biedt uitgebreide mogelijkheden voor precisielandbouw zoals, sectieregeling, variabele afgifte, draadloze data uitwisseling en volledige Isobus ondersteuning.

Enige fabrikant die precisielandbouw-display met Android levert

Trimble GFX-750 display
De Trimble GFX-750 draait net als de TMX-2050 op Android. Trimble is de enige fabrikant die tot dusver een precisielandbouw display met Android levert. "Het grote voordeel van Android is dat gebruikers de werking kennen van hun smartphone en tablet-pc en natuurlijk dat je er apps op kunt installeren", aldus Dennis Nijland, directeur van Trimble-importeur Agrometius.

De GFX-750 is geschikt voor automatische besturing met een stuurmotor, CANbus op voorbereide tractoren en hydraulische besturing. Daarnaast kan het display vele werktuigen aansturen door middel van sectieregeling en variabele afgifte via Isobus, seriële communicatie of het Field-IQ-systeem.

Trimble Nav-900 ontvanger
In de Trimble Nav-900 dakmodule huist een gps-ontvanger die volgens Agrometius met alle beschikbare correctiesignalen overweg kan, van DGPS tot en met het centimeter nauwkeurige rtk. De ontvanger werkt met gps, Glonass en Galileo satellieten en kan daardoor in moeilijke omstandigheden, zoals langs bomen, nog steeds een nauwkeurige positie bepalen.

Dankzij de xFill technologie kunnen gebruikers tot 20 minuten zonder correctiesignaal doorwerken. Tevens zit in de Nav-900 de stuurcontroller met de 3 gyroscopen van het Trimble Autopilot systeem. Doordat er nu 3 componenten in 1 compacte behuizing zitten, is het overbouwen van het systeem snel gedaan. De 2 nieuwe noviteiten van Agrometius.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden