Bedrag van €169 miljoen

EC verhoogt financiering afzet landbouwproducten

12 Januari 2018 - Kimberly Bakker - 7 reacties

De Europese Commissie (EC) trekt €169 miljoen uit om de afzet van Europese landbouwproducten te bevorderen. Dit bedrag ligt €27 miljoen hoger dan in 2017. Dat laat de Europese organisatie vrijdag 12 januari.

De EC heeft vrijdag 12 januari tevens opgeroepen tot het indienen van voorstellen voor het bevorderen van de afzet van landbouwproducten uit de Europese Unie (EU). Het kan gaan om algemene campagnes over gezonde voeding, maar ook over specifieke marktsectoren.

Kwaliteitsvoedsel
"De EU is het beste adres voor kwaliteitsvoedsel. Tijdens mijn vele handelsmissies was ik een getuige van de belangstelling die consumenten en bedrijven wereldwijd hebben voor producten uit de EU", zo laat Phil Hogan, commissaris voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling, weten.

Ongeveer twee derde van het geld is voor de bevordering van de afzet in niet-EU-landen, zoals Canada, Japan, China, Mexico en Colombia. Voor programma's binnen de EU moet de nadruk liggen op het informeren van consumenten over de verschillende kwaliteitsregels en -labels van de EU.

(Tekst gaat verder onder de tweet)

Duurzaam fokken van dieren
Een ander deel van de financiering zal besteed worden aan programma's om het duurzaam fokken van dieren, waaronder schapen en geiten, te bevorderen. Daarnaast is er geld beschikbaar voor campagnes voor het verbeteren van een gezonde voeding en om een toename te creëren in de consumptie van groente en fruit.

Bijna 10 keer zoveel aanvragen
"Deze programma’s hebben in het verleden met succes de deur geopend voor nieuwe aanvragers en hebben onze zichtbaarheid verhoogd. Vorig jaar waren er bijna 10 keer zoveel aanvragen voor promotieprogramma's als dat er budget beschikbaar was, wees dus snel met het doen van een aanvraag", aldus Hogan.

De voorstellen moeten voor 12 april 2018 worden ingediend. De EC zal de voorstellen vervolgens beoordelen en in het najaar maakt de EC de begunstigden bekend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
hans 12 Januari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkvee/artikel/10877206/ec-verhoogt-financiering-afzet-landbouwproducten][/url]
Europees landbouwgeld wat weer in de zakken van meesnoepende bedrijven beland. Wat die promotie in niet EU landen betreft, Canada exporteerd zelf bijna alle verschillende landbouwproducten, Japan heeft allang z'n leveranciers, terwijl China, Mexico en Colombia onze producten veelal niet kunnen betalen. Tenminste, wil de boer er nog wat aan verdienen. Tip aan de boeren : produceer allen +/- 15 % minder, bemarkt alleen de EU/Europese landen, de prijzen van onze landbouwproducten zullen 30% stijgen, de kosten voor de landbouwbedrijven zullen 20% zakken, het milieu zal er op vooruit gaan, burgers zullen weer blij met boeren zijn, subsidies kunnen weg dus papierwerk + controles beperkter, en de boeren zullen eindelijk eens weer echte winsten behalen.
Kiwi 13 Januari 2018
Subsidies Is oneerlyke concurentieDaaris gewoon geen ander woord voor .......
Bas 13 Januari 2018
Waarom zover weg.Doe er nog een paar euries bij en geef deze produkten aan de Afrikaanse bevolking in plaats van de chinese en midden Amerikaanse landbouw kapot te maken.
peter 13 Januari 2018
Allemaal zakenvullers bij de boer komt NIKS terecht NUL,,,NULL.
Scheinheilige in brussel ze praten over CO2 reductie maatregelen en met schepen naar Canada, Argentinie, China etc. eten heen en weer slingeren (biefstuk uit Argentinie kaas en varkens vlees uit Canada!?) en maar vieze stookolie verstoken en boeren maar verplichten duurzaam te worden. Het zijn criminelen MAFIA in brussel.
peter 13 Januari 2018
Brussel(multinationals) sluit verdragen (vullen zich de tassen) ,waar ze eten het goedkoopste in de wereld kunnen krijgen en maken zo op de lange termijn alles kapot. Met hun 60mljard wat ze per maand bij drukken zullen ze een financiele crisis /oorlog niet mee verkomen alleen uitstellen ,maar dan zijn deze ambtenaartjes in Brussel weer weg en kunnen de burgers..................
hans 13 Januari 2018
Bas, doe er een paar euris (subsidie) af hierzo, en maak ook de Afrikaanse lokale landbouw niet kapot met dumpen. Europa is met alles te duur, en wordt inderdaad door afscherming en gelddrukkerij overeind gehouden.
Bas 13 Januari 2018
In Afrika is de opbrengst zeer onzeker door droogte er zijn daar grote gebieden waar mensen honger lijden.De zelfvoorzienendheid zal daar moeilijk worden.Ik bedoel als er dan toch geld bij moet doe er dan iets nuttigs mee.Dit in plaats van geld of millitairen daarheen te sturen.
hans 13 Januari 2018
Bas, Afrika is s'werelds grootste continent, met allerlei klimaten en grondsoorten. Er lijden zeker mensen honger aldaar. Maar komt dat niet mede door ons, dumpen van onze overschotten die de plaatselijke boeren de das omdoet, maar hebben wij niets over, dan hebben zij helemaal niets. Tevens de tendens van goede landbouwgebieden die door westerse (en nu ook oosterse) groepen "gekocht" worden, en de opbrengst naar hier verkopen voor de winst, en daar de mensen laten verhongeren. Westerse militairen blijven daar om de westers goedgezinde corrupte leiders daar op hun stekkie te houden.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden