Vergroting sojaverwerking

Cargill en ADM starten joint venture in Egypte

28 Februari 2018 - Anne Jan Doorn

Cargill en Archer Daniels Midland Company (ADM) starten met een joint venture in Egypte. Zo hopen de partijen aan de grote vraag naar sojameel en -olie vanuit Egypte te voldoen.

De gezamenlijke onderneming wordt eigenaar van de verwerkingsfabriek voor in Borg El-Arab, in het noorden van Egypte. Ook een handelskantoor in Zwitserland, dat zorg draagt voor de aanvoering van sojabonen, gaat over in de joint venture.

Groeiende vraag naar veevoer in Egypte

Vergroten van capaciteit
De verwerkingscapaciteit van de fabriek wordt momenteel door Cargill uitgebreid; van 3.000 ton naar 6.000 ton per dag. "De joint venture brengt de operationele en commerciële kennis van Cargill en ADM samen, om zodoende aan de groeiende vraag naar hoogwaardige feed-ingrediënten te voldoen", aldus Roger Janson, hoofd van de graanactiviteiten van Cargill.

Egypte is een van de belangrijkste markten voor sojameel en -olie, onder meer door de veehouderij in het land. Daardoor is er een grote vraag naar veevoer.

Mededingingsautoriteiten
De joint venture zal op zichzelf staan, waarbij ADM en Cargill evenveel inspraak hebben. De overeenkomst tussen beide partijen moet echter nog wel goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. De bedrijven hopen medio 2018 met de joint venture te kunnen starten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Beperkte mondiale vraag blijft tarwe-export remmen

Analyse China

Wordt frites geraakt door haperende groei in China?

Analyse Granen & Grondstof

Oekraïne niet van plan minder tarwe te zaaien

Analyse Grondstoffen

Voedselzekerheid en milieu botsen in Amazonegebied

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden