Vergeldingsaanval in Syrië

Olieprijs schiet verder omhoog

11 Mei 2018 - Redactie Boerenbusiness

De olieprijzen stegen donderdag 10 mei wederom, als gevolg van de Israëlische aanval op Iraanse doelen in Syrië. Dit als vergelding voor een raketaanval van Iraanse strijdkrachten op Israëlische gebieden. Door die confrontatie laaiden de zorgen over de onrust in het Midden-Oosten verder op. Dat meldt Business Insider.

De prijs van 1 vat Amerikaanse olie (159 liter) stond rond de middag 0,7% hoger, namelijk op $71,63. Brent-olie steeg met 0,4% tot $77,50 per vat. Daarmee staan de prijzen op het hoogste niveau sinds het najaar van 2014. De olieprijzen gingen ook woensdag 9 mei omhoog, vlak nadat de Amerikaanse president Donald Trump de nucleaire deal met Iran opzei.

Heftige aanvallen
Israël zegt dat het bijna de gehele Iraanse militaire infrastructuur in Syrië heeft geraakt met de raketten die het land donderdag heeft heeft afgevuurd. De raketten die Iraanse strijdkrachten daarvoor hadden afgevuurd op Israëlische gebieden raakten geen enkel doel.

Het ging om de heftigste aanvallen van Israël op Syrië sinds het begin van de burgeroorlog in 2011. In die strijd steunt Iran het regiem van president Bashar al-Assad. Van diverse kanten worden de partijen gemaand rustig aan te doen, voorbeelden daarvan zijn Rusland en Frankrijk.

Gevechten afgelopen?
De Israëlische minister van Defensie, Avigdor Lieberman zei te hopen dat de gevechten zijn afgelopen. "Ik hoop dat we dit hoofdstuk kunnen afsluiten en dat iedereen de boodschap heeft begrepen."

De beschietingen kwamen enkele uren nadat de president Trump bekend had gemaakt dat de VS de overeenkomst over het nucleaire programma van Iran opzegt.

Lees meer op Business Insider:
Olieprijs daalt nadat Trump over Syrië concludeert: missie geslaagd
Israël mag ruzie maken met Iran, zolang Assad niet direct wordt bedreigd
De VS heeft 2 nieuwe wapens ingezet bij de actie in Syrië

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Energie

Amerika zet de toon op oliemarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden