Nieuws Politiek

Landbouwman Grashoff weg uit Tweede Kamer

6 Juni 2018 - 8 reacties

Rik Grashoff, de landbouwvoordvoerder van GroenLinks, vertrekt uit de Tweede Kamer. De reden van zijn vroegtijdige vertrek, is het feit dat hij gelogen heeft over zijn verhouding met partijvoorzitter Marjolein Meijer.

Vorige week werd bekend dat Grashoff en Meijer al enige tijd een relatie hadden. Aanvankelijk mocht Grashoff aanblijven, omdat ze beiden schuld bekenden. Begin deze week bleek echter dat hun verklaring de halve waarheid was. De relatie was namelijk al van voor de Tweede Kamerverkiezingen (maart 2016), terwijl beiden in eerste instantie hadden verklaard dat deze pas daarna was ontstaan.

Volgens lijsttrekker Jesse Klaver is het vertrouwen in de partij daarmee geschaad. In reactie daarop hebben beide leden hun ontslag aangeboden. Daarmee is Grashoff landbouwwoordvoerder af, nadat hij die functie sinds 2015 vervulde. Daarvoor was hij onder meer partijvoorzitter.

Betrokken landbouwwoordvoerder
Grashoff was namens GroenLinks een betrokken landbouwwoordvoerder, die zijn standpunten niet onder stoelen of banken stak. Zo was hij voorstander van een krimpende veestapel en tegenstander van het gebruik van glyfosaat. Daarbij vond Grashoff ook dat het mestbeleid in Nederland faalde.

Hoewel de standpunten van Grashoff bij boeren niet altijd in goede aarde vielen, was hij wel een landbouwwoordvoerder die zijn dossierkennis doorgaans goed op orde had. Grashoff wordt opgevolgd door Laura Bromet, die op donderdag 7 juni wordt beëdigd. Bromet is voormalig wethouder van de gemeente Waterland en was in het verleden ook journalist voor het Noordhollands Dablad. 

Bekijk hieronder het interview van Boerenbusiness met Rik Grashoff.

 

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
8 reacties
Abonnee
poolboy 6 Juni 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10878799/landbouwman-grashoff-weg-uit-tweede-kamer][/url]
Dus mijnheertje groenlinks heeft zelf ook in een ander wei gegraasd
Ae 6 Juni 2018
Ik hou van opruimen.
Einstein 6 Juni 2018
Groenlinksers hèt zijn net mensen.
JW de kloet 6 Juni 2018
je ziet maar weer hoe betrouwbaar ze zijn
Durk 6 Juni 2018
Opgeruimd staat netjes. Als er een een politiek dubbele agenda had ten aanzien van de Veehouderij had, was het deze Grashoff wel.
Maar hij zal ook vast wel weer ergens opduiken bij een Groene beweging met antipathie richting de Veehouderij.
jan veltkamp 6 Juni 2018
Als je uit het linkse kamp komt dan ben je wel zo sociaal dat je niet aan de wachtgeldregeling gaat meedoen? toch?
henk 6 Juni 2018
Er moet sowieso geen mogelijkheid zijn om voor een wachtgeldregeling in aanmerking te komen na fraude. Als boeren iets verkeerd doen krijgen ze een dikke boete en geen wachtgeldregeling..... toch?
Abonnee
betweter 6 Juni 2018
hey het onder de droad e vretten
hans 6 Juni 2018
Heeft hij een ander besodemieterd dan? Of was hij, en z'n scharrel, beide vrij bejaagbaar?
Hij had zeker dossierkennis, iets wat anderen nogal eens missen. Hij had een andere landbouw in Nederland voor ogen, zijn goed recht, en gezien de conditie waarin zich velen in de landbouw, financieel, psychisch of lichamelijk bevinden geen obverbodige overweging.
Nu de dochter van Frans ? Zou wat zijn wanneer paps enkele reportages zou maken op de zijn kenmerkende manier over de landbouw van vandaag, grappig maar o zo doeltreffend. Altijd beter dan die onzin (oh wat zijn we gepakt) door Yvonne J.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Politiek Tweede Kamer

Vleestaks lijkt definitief van tafel

Nieuws Voedselzekerheid

'Oog voor margedruk boer door oorlog Oekraïne'

Nieuws Politiek

Kamer wil controle over stikstoffonds niet verliezen

Nieuws Regeringsverklaring

'Landbouwtransitie nodig voor wonen en bedrijven'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief