GroenLinks

Laura Bromet

Interview Laura Bromet

'Pak je kansen voor een natuurinclusief bedrijf'

De plannen van GroenLinks stuiten op veel weerstand bij boeren. Terecht? We vragen het aan Kamerlid en landbouwwoordvoerder Laura Bromet (51).
10 Maart 2021
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Achtergrond GLB-beleid

Groene partijen blijven pleiten voor herziening GLB

Nadat de Europese lidstaten op 23 oktober een overeenkomst bereikten over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), stemde het Europese Parlement er een aantal dagen later ook mee in. Het besluit was een aderlating voor meerdere 'groene' partijen. Daarom blijven zij ook vandaag de dag pleiten voor een herziening van het GLB.
12 November 2020
grasland sloot

Nieuws Waterschappen

Kamer wil boer in waterschap (nog) niet kwijt

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de geborgde zetel voor de agrarische sector in de waterschappen behouden. Dit bleek vandaag (maandag 22 juni) tijdens het Algemeen Overleg over water in het parlement.
22 Juni 2020
canada

Nieuws Boerenprotest

Boeren en GroenLinks slaan handen ineen over CETA

De groeiende populariteit van agrarische thema's levert, door de boerenprotesten, deels steun op vanuit onverwachte hoek. GroenLinks kondigt een pact aan met de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) om het vrijhandelsverdrag CETA met Canada tegen te houden.
13 Oktober 2019
financieel euro valuta

Nieuws Politiek

'Rabobank moet verlies nemen op krimp landbouw'

Een dag na het massale boerenprotest op het Malieveld lijkt GroenLinks weer over te gaan tot de politieke orde van de dag. De oppositiepartij vindt dat Rabobank moet meebetalen aan de krimp van de Nederlandse veehouderij. 
2 Oktober 2019
Jeroni Vergeer

Interview Jeroni Vergeer

'Uitdaging ligt niet alleen bij boeren, ook bij burger'

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van donderdag 23 mei legt Boerenbusiness dagelijks 6 agrarische vragen voor aan de personen met een visie op het Europese landbouwbeleid. Vandaag is dat Jeroni Vergeer, kandidaat Europarlementslid voor GroenLinks.
16 Mei 2019
politiek DenHaag tweedekamer

Achtergrond Politiek

Hoe goed presteerden de landbouwwoordvoerders?

De politieke partijen in Den Haag zijn ondertussen al 2 weken met Kerstreces, maar een terugblik naar 2018 ontbreekt nog. Hoe werd er gestemd op landbouwgerelateerde onderwerpen, welke landbouwwoordvoerders dienden de meeste moties in, en hoe succesvol waren die? Boerenbusiness zet het op een rijtje.
4 Januari 2019
akkerbouw kunstmest mest

Opinie Herre Bartlema

Geen zorgen om een heffing op kunstmest

De aangenomen motie op een zogenaamde 'kunstmesttaks' in de Tweede Kamer stuit veel mensen in de agrarische sector tegen de borst. Precisiebemestingsspecialist Herre Bartlema ziet dat anders.
12 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden