Nieuws Gewasbescherming

RoundUp met vriendelijk imago in de maak

26 Juni 2018 - Niels van der Boom - 1 reactie

Monsanto, de producent van RoundUp, werkt aan een toekomstbestendig alternatief die eveneens op de werkzame stof glyfosaat is gebaseerd. Zo maakt Nadine Vogels, de Duitse agrarisch Monsanto-directeur, bekend op de DLG Feldtage.

De huidige licentie van glyfosaat eindigt in de Europese Unie (EU) in 2022, na een lange en moeizame herregistratieprocedure vorig jaar. Uitvinder Monsanto werkt echter aan een opvolger die, volgens CEO Stefan Kocher, voor 15 jaar wordt toegelaten. Het bedrijf werkt hard aan een dossier voor toelating. Dat schrijft het Duitse Agrarheute.

Vriendelijk imago
Het gaat om een opvolger van het middel RoundUp Powerflex, een glyfosaatproduct zonder toevoeging van andere herbiciden. Door nieuwe uitvloeiers toe te voegen, moet het middel met lagere doseringen toe te dienen zijn en sneller worden opgenomen door de plant. "Een snelle opname betekent minder geelgekleurde percelen die het imago van de gangbare landbouw geen goed doen", aldus Vogels.

In 5 jaar tijd is de verkoop gehalveerd

In 5 jaar tijd is de verkoop van RoundUp bij Monsanto gehalveerd. Nochtans gaat het om 2.750 ton werkzame stof die jaarlijks wordt geproduceerd. Het nieuwe middel moet in 2020 op de markt komen, zo verwacht Monsanto Duitsland.

Geen woord over bedrijfsovername
De gewasbeschermingsmiddelenproducent presenteerde zich tijdens de DLG Feldtage onder de oude Monsanto-vlag. Achter de schermen wordt de overname door Bayer afgerond. Hiervoor moeten eerst de nodige bedrijfstakken aan BASF zijn verkocht. De werknemers mochten tijdens de akkerbouwdagen niet over de overname praten. Zo’n 17% van Monsanto’s 110 Duitse werknemers is inmiddels ontslagen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jpk 27 Juni 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10879045/roundup-met-vriendelijk-imago-in-de-maak][/url]
Monsanto moet met de onderzoeks resulten naar de esfa in rome gaan om 100% te bewijzen dat glyfosaat geen kankers verwekkers zijn zie rechtzaken in de usa daardoor komt er een toelating voor glyfosaat
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Gewasbescherming

Strijd in glyfosaatdossier nog niet gestreden

Nieuws Gewasbescherming

Glyfosaat opnieuw voor 10 jaar toegelaten

Nieuws Gewasbescherming

Geen meerderheid voor herregistratie glyfosaat

Nieuws Gewasbescherming

Kamer niet blij met glyfosaat-oplossing Adema

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden