Nieuws Brexit

Britse pond krijgt tikje door uitspraak Trump

15 Juli 2018 - Redactie Boerenbusiness

Het Britse pond heeft vrijdag 13 juli een tikje gekregen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump een waarschuwing gaf aan de Britse premier Theresa May. Dat meldt Business Insider.

Trump stelde donderdag 12 juli dat de 'zachte brexit' die May voor ogen heeft, de kans op een aparte handelsdeal met de Verenigde Staten (VS) sterk verkleind voor het Verenigd Koninkrijk.

Trump sprak zich uit
Tegenover 'The Sun' sprak Trump zich uit over de plannen van May om banden met de Europese Unie (EU) te onderhouden, na de brexit. "Als ze dat doen, dan hebben we nog steeds te maken met de EU, dus dat zou een aparte deal de nek omdraaien", aldus Trump.

Het commentaar van president Trump kan gevolgen hebben voor de steun die May binnen haar eigen Conservatieve partij krijgt. Ook heeft dit mogelijk gevolgen voor de onderhandelingspositie van het Verenigd Koninkrijk (VK) tegenover de EU.

Gevolgen voor Britse pond
Op financiële markten stuurden beleggers het Britse pond vrijdag iets omlaag. In de middag noteerde het pond rond de 1,13 euro per pond, terwijl de Britse munt in de ochtend nog iets onder dat niveau was gezakt.

Lees meer op Business Insider:
- Trump ontmoet koningin Elizabeth; op deze 8 manieren kan hij haar beledigen
Trump laakt May, prijst Boris Johnson en veroordeelt Europees migratiebeleid
- Trump heeft de zwakke plek van Merkel ontdekt 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden