Theresa May

Brexit Londen

Opinie Joost Derks

Het nieuwe gezicht van de brexit

Wie neemt op termijn het stokje over van de afgetreden Britse premier Theresa May? De leden van de Conservatieve Partij mogen eind juli hun stem laten horen, maar eerst vechten de kanshebbers het uit in het parlement.
13 Juni 2019
Brexit Londen Engeland Groot Brittannie

Nieuws Brexit

Deze opties heeft de nieuwe Britse premier

De prominenten uit Conservatieve Partij die aangaven premier Theresa May te willen opvolgen, doen stuk voor stuk dezelfde belofte: ze zeggen te slagen waar May faalde bij het uitvoeren van de brexit. Echter, is dat ook zo? Business Insider maakte een analyse.
4 Juni 2019
Brexit Engeland Theresa May Groot Brittannie

Opinie Joost Derks

May vertrekt: 3 nieuwe scenario's

De partij van de Britse premier Theresa May kreeg zondag 26 mei bij de Europese Parlementsverkiezingen minder dan 10% van de stemmen. Het zetelaantal van de partij wordt daarmee gehalveerd. Het is de laatste nederlaag van May, die vrijdag 7 juni opstapt.
27 Mei 2019
Brexit Engeland Theresa May Groot Brittannie

Nieuws Brexit

May stapt op vanwege brexit

De Britse premier Theresa May meldt vrijdag 24 mei in een persconferentie dat ze vrijdag 7 juni aftreedt als premier van het Verenigd Koninkrijk.
24 Mei 2019
Brexit Engeland Theresa May Groot Brittannie

Nieuws Brexit

Kiezer straft May af voor brexit-chaos

Uit de eerste uitslag van de Britse gemeenteraadsverkiezingen van donderdag 2 mei blijkt dat de partij van premier Theresa May en de partij van oppositieleider Jeremy Corbyn flink zijn afgestraft door de Britse kiezer. Dit heeft volgens Britse media vooral te maken met de chaos rondom de brexit.
3 Mei 2019
Brexit euro pond

Nieuws Brexit

Wordt brexit opnieuw uitgesteld, en tot wanneer?

De Britse premier Theresa May laat vrijdag 5 april weten dat ze de brexit wil uitstellen tot zondag 30 juni, zo schrijft ze in een brief aan de Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Unie. Tusk daarentegen is een juist voorstander van een flexibel uitstel.
5 April 2019
Brexit

Nieuws Brexit

Nieuwe wet moet no-deal voorkomen

Het Britse Lagerhuis heeft woensdag 3 april een wetsvoorstel aangenomen dat een 'no-deal brexit' op vrijdag 12 april moet voorkomen. Als ook het Hogerhuis instemt, wordt de regering van premier Theresa May gedwongen te voorkomen dat het land de Europese Unie verlaat zonder deal.
4 April 2019
Brexit

Nieuws Brexit

May wil brexit uitstellen tot akkoord bereikt is

De Britse premier Theresa May meldt dinsdag 2 april dat ze de brexit wil uitstellen totdat een akkoord met de Europese Unie bereikt is. Ze laat daarbij ook weten met de oppositie te willen samenwerken om dit te bereiken.
3 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden