Nieuws Innovatieproject

Exclusieve POP3-subsidie voor teler Veldleeuwerik

16 Augustus 2018 - Kimberly Bakker

Telers uit Flevoland die aangesloten zijn bij Veldleeuwerik kunnen vanaf komend najaar deelnemen aan het POP3-project 'Flevoland Innovatieland'. Via dit project kunnen telers van Veldleeuwerik kennis maken met de nieuwste technieken op het gebied van gewasmonitoring, ziektediagnose, bodemanalyse en weerstations.

Het project wordt gefinancierd vanuit de POP3-subsidie en is exclusief voor telers uit Flevoland die aangesloten zijn bij Veldleeuwerik. Het doel is om telers kennis te laten maken met een breed scala aan nieuwe technieken. Die technieken kunnen volgens de initiatiefnemers van het project (HLB/de Groene Vlieg, Aeres Hogeschool en Veldleeuwerik) helpen bij het oplossen van problemen op het gebied van de bodem, bemesting en gewasbescherming.

Inzicht in processen
"Deelname aan dit project moet telers meer inzicht geven in de processen die voor hun bedrijfsvoering belangrijk zijn. Ook kunnen zij hierdoor gerichter inspelen op de gemeten variaties binnen hun percelen", zo laten de initiatiefnemers weten in een persbericht. De deelnemers worden gedurende het project begeleid door medewerkers van HLB/de Groene Vlieg en studenten van Aeres Hogeschool.

Er is in plek voor 20 tot 25 deelnemers, verdeeld over 2 projectjaren. De werving onder de telers van Veldleeuwerik is inmiddels gestart. De geïnteresseerden krijgen komende herfst een informatiebijeenkomst waar alle facetten van het project nader worden toegelicht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden