Nieuws Valuta

Trump verdenkt Europa van valutamanipulatie

22 Augustus 2018 - Redactie Boerenbusiness

De Amerikaanse president Donald Trump heeft wederom stevige beschuldigingen de wereld ingegooid. Hij claimt namelijk dat zowel China als de Europese Unie (EU) de eigen valuta manipuleert. Dat meldt Business Insider.

"Ik denk zeker dat de Chinezen hun munt manipuleren. En ik denk ook dat de euro wordt gemanipuleerd", zo zei Trump maandag 20 augustus in een interview met persbureau Reuters. "Ze zorgen voor verzachtende omstandigheden. Ik niet. Maar ik win toch wel", vervolgde Trump.

Niet de eerste verdenking
President Trump heeft al vaker de verdenking geuit dat China de yuan kunstmatig goedkoop houdt, om zo de export van Chinese producten naar de Verenigde Staten (VS) te ondersteunen. Trump is van mening dat China dit doet om de Amerikaanse economie te schaden.

De Amerikaanse president twitterde afgelopen april: "Rusland en China spelen het devaluatiespel, terwijl de VS de rente verhoogt. Het is onacceptabel." Voorafgaand aan zijn presidentschap zei Trump in zakenkrant The Wall Street Journal: "China zal op dag 1 van mijn presidentschap als valutamanipulator worden bestempeld door het Amerikaanse ministerie van Financiën."

Geen interventie in de markt
Trump is inmiddels bijna 2 jaar de president, maar het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft China nog steeds niet officieel aangeduid als valutamanipulator. In het meest recente verslag over dit onderwerp geeft het Amerikaanse ministerie aan dat Beijing niet direct intervenieert in de valutamarkt.

In de praktijk laat China de yuan niet vrij zweven, maar beweegt de Chinese munt in een bepaalde bandbreedte ten opzichte van de dollar.

Lees meer op Business Insider:
Donald Trump klaagt over Fed-baas Jerome Powell
Koopkracht stijgt vooral door hogere lonen
De economie groeit volgend jaar een tikje minder hard

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden