Shutterstock

Nieuws Onkruidbestrijding

Glyfosaat-resistentie opgedoken in VK

4 Oktober 2018 - Anne Jan Doorn

De eerste gevallen van diverse onkruiden die een resistentie hebben ontwikkeld tegen glyfosaat zijn gemeld in het Verenigd Koninkrijk (VK). Onderzoekers hebben opgeroepen om 'wijs' om te gaan met de herbicide.

De grasachtige 'IJle dravik', het is een onkruid dat in het VK een serieus probleem vormt. Volgens onderzoekers van Rothamsted Research is deze onkruid steeds minder gevoelig voor glyfosaat. "De grassoort ontwikkelt een resistentie tegen glyfosaat", zo melden de onderzoekers aan Farmers Weekly.

Problematiek in andere landen
Het is voor het eerst dat er in het Verenigd Koninkrijk een melding wordt gedaan van resistentie. In veel andere landen (zoals de Verenigde Staten, Brazilë en Argentinië) vormt de resistentie tegen de herbicide al een groot probleem. Daar wordt glyfosaat over het algemeen echter veel vaker en in grotere hoeveelheden gebruikt (in combinatie met glyfosaat-tolerante gewassen).

Het risico van het optreden van resistentie was in het VK op laag geschat, omdat er minder middel gebruikt wordt en dit vaak in combinatie met andere herbiciden plaatsvindt. "Dat zich nu een resistentie ontwikkelt, komt doordat het middel vaker gebruikt wordt", zo stellen de onderzoekers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Nieuws Gewasbescherming

Strijd in glyfosaatdossier nog niet gestreden

Nieuws Gewasbescherming

Glyfosaat opnieuw voor 10 jaar toegelaten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden