Shutterstock

Nieuws Regelgeving

STAF neemt geen genoegen met correctie PBL

8 Januari 2019 - Tim Roetman

Stichting Agri Facts (STAF) laat weten niet tevreden te zijn met de rectificatie van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) over de publicatie 'Effects of cutting Europe's meat and dairy intake'.

Begin december diende de organisatie een verzoek in bij het PBL om de onjuiste informatie te corrigeren, maar daar gaf het PBL geen gehoor aan. De instantie gaf aan dat er een fout was gemaakt in de vertaling. Daarbij heeft het PBL de volgende zin toegevoegd: "De landbouwemissies maken circa 9% uit van de totale uitstoot van broeikasgassen in de Europese Unie."

Dit is waar STAF zich nu aan hekelt. De stichting geeft stellig aan dat het percentage 2% tot 4% moet zijn, in plaats van de aangegeven 9%. Deze 2% tot 4% berust zich op dezelfde onderzoeken als het PBL.

STAF eist rectificatie
De stichting draait er niet omheen en heeft het PBL aangeklaagd voor het foutief informeren van de politiek, stakeholders en media. Ook deelt het op de website een sneer uit en zegt het dat het PBL ernstig tekortschiet in transparantie en correctheid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden