Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Nieuwe grote uitbraak varkenspest in Bulgarije

25 Juli 2019 - Jeannet Pennings

In Bulgarije is een nieuwe, grote uitbraak van Afrikaanse varkenspest ontdekt. Het gaat om een varkensfokkerij in het noordoosten van het land, nabij de stad Ruse, met meer dan 40.000 varkens.

De varkens op het bedrijf in het dorp Brashlеn zullen worden geruimd, zo laat de autoriteit voor voedselveiligheid in het land weten. De uitbraak volgt kort op een andere grote uitbraak, eveneens in het noordoosten van Bulgarije. Daar ging het om een bedrijf met 17.000 varkens.

Noodtoestand afgekondigd
Het zijn de eerste twee grootschalige uitbraken op professionele varkenshouderijen. Eerdere constateringen van Afrikaanse varkenspest in Bulgarije betroffen kleinschalige bedrijven en wilde zwijnen. In totaal zijn ongeveer 20 gevallen van dode wilde zwijnen gemeld in verschillende regio’s, ook rond de grens met Roemenië.

Autoriteiten hebben deze week de noodtoestand afgekondigd in Ruse en het district Pleven. De noodtoestand geldt tot 31 juli, maar moet misschien worden verlengd. Bulgarije heeft politie- en militaire diensten ingezet om de ziekte te helpen bestrijden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden