Shutterstock

Nieuws Boerenprotest

Binnenhof doelwit van nieuw boerenprotest

8 Oktober 2019 - 15 reacties

Het Binnenhof in Den Haag is een van de doelwitten van de boerenactiegroep Farmers Defence Force. Dat maakt de groep dinsdag 8 oktober op sociale media bekend. Op woensdag 16 oktober staat een nieuw boerenprotest gepland.

Naast het Binnenhof, waar de Nederlandse politiek zetelt, heeft Farmers Defence Force het eveneens op het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gemunt. Het RIVM bevindt zich in Bilthoven. Mark van den Oever, de oprichter van Farmers Defence Force, heeft de 2 locaties op Facebook bekendgemaakt.

Corrupte overheid
Farmers Defence Force liet maandag 7 oktober weten een nieuwe actie te plannen. Wel werd gezegd dat de groep de 'corrupte overheid' aan wilde pakken. Daarom de keuze voor het RIVM, die verantwoordelijk is voor het (onjuist) meten van de stikstofuitstoot. Farmers Defence Force zei eerder ook de echte vervuilers aan te willen pakken. Vervolgens gingen geluiden op over een blokkade van Tata Steel in IJmuiden. Een woordvoerder laat tegenover Boerenbusiness echter weten dat deze locatie niet op de planning staat.

In de media werd veelvuldig gesproken over acties op de luchthaven van Schiphol. Farmers Defence Force wijst deze echter af. Wel liet het toen al weten in de randstad te gaan protesteren. Naast boeren hoopt, de groep ook op steun van burgers en andere beroepsgroepen (zoals vissers).

Stikstofplannen
Na het boerenprotest op dinsdag 1 oktober in Den Haag, gaven Farmers Defence Force en Agractie de politiek een ultimatum van 4 weken om tot herwaarding van de Nederlandse landbouwsector te komen. Echter, op 4 oktober volgden de plannen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit waaruit blijkt dat de veehouderij toch in moet krimpen. Dat schoot bij vele in het verkeerde keelgat.

Het is niet voor het eerst dat boeren hun pijlen op het Binnenhof richten. Tijdens het boerenprotest in het jaar 1990 stond deze historische plek in Den Haag ook vol trekkers. Zelfs op de trappen stonden trekkers geparkeerd.

Een trekker op de trappen van de Ridderzaal tijdens het boerenprotest van 1990. Fotocredit: Foodlog.nl
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
15 reacties
Frans 8 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884263/binnenhof-doelwit-van-nieuw-boerenprotest]Binnenhof doelwit van nieuw boerenprotest[/url]
Na het schoolreisje gaan we nu op kamp.
Peter 9 Oktober 2019
Het is een plicht van iedere boer om te staken tegen de onderdrukking van deze Haagse corrupte maffia.

Nood breekt wet!
Job 9 Oktober 2019
En honger doet pannenkoeken eten
Student 9 Oktober 2019
Dit gaat helemaal uit de hand lopen. De gematigde boeren zullen niet binnen 2 weken opnieuw protesteren dus het zijn de extreme actiebereide boeren die er op af komen. Publieksvriendelijk is het ook al niet, dus de vraag of de sector als geheel er mee geholpen is.
Abonnee
Shakespeare 9 Oktober 2019
STUDENT, publiek staat er achter. Alles ligt NU stil Nederland..
Ongeruste Boerin 9 Oktober 2019
Ten eerste wie heeft die verschrikkelijke naam Farmers Defence Force bedacht. Het klinkt mij en veel Utrechtse boeren als een rechts extremistische club in de oren...

Ten tweede deze demonstratie zal de sector alleen maar beschadigen. Dit wordt alleen maar boerenlompheid ten top. Schreeuwen om aandacht, maar geen goed tegenplan hebben.

Ga écht publieksvriendelijk actievoeren; deel in NL geproduceerde bloemen, melk, kaasblokjes, worst, appels etc. uit, verzamel nog meer trekkertjes voor arme kids, ga helpen in het bejaardentehuis of op school (in de trant van we doen vast ervaring op in andere sectoren omdat we ons moeten omscholen), organiseer excursies op de boerderij (omdat het nu nog kan) en dat allemaal onder een noemer. Dan krijg je de maatschappij echt mee. Ben benieuwd naar de reacties
huug 9 Oktober 2019
ongeruste boerin wie betaalt jou
peter 9 Oktober 2019
@ongeruste boerin neemt u het voortouw met uw actie wij volgen degen die de landbouw weer positief op de kaart zet!!

Praatjes vullen geen gaatjes!!
Anja 9 Oktober 2019
@ Ongeruste Boerin. Goed plan. Begin alvast met Uw prachtige idee zou ik zeggen. Dan rijden wij als ondersteunend burger naar den Haag.
Trots dat ik boerin ben 9 Oktober 2019
Wij hebben aan een toeristische wandel,fiets route gewoont. Wij konden aan het slach volk zien, welke delen de Nederlanders kwamen. De Westerlingen hadden geen oog voor de natuur en het boeren leven.

Mijn man en ik deden een keer de koeien naar binnen en ze moesten de weg oversteken, dus er moesten mensen wachten. Toen kreeg ik de vraag of wij de koeien naar binnen deden, om de warmte. Ik zei nee,we doen ze na binnen omdat ze worden gemolken. Nou ze keken mij aan of ze de klok in Keulen konden horen luiden. En dan komt er nog een vraag, hoe vaak doet u dat? Amtwoord 2 x daags, nou ze viel bijna om van verbaasing. En tijdeje later komt er een jonge man eind twintig begin dertig met zijn zoontje van 3 jaar en die zag de koeien in de stal en ik hoor die vader tegen zijn zoontje zeggen uit die zwarte koeien komt melk en uit de bruine komt chocolademelk. Nou dan breekt je spreekwoordelijk je klomp.

En als je met mensen aan de praat komt en je verteld het hele verhaal, dan snappen ze het pas goed. En dan is de landbouw niet de grote vervuiler.

Ik stel nu aan de burger of ze bereid zijn om op jaar basis 1500 km aan auto te rijden of op vakantie te gaan, daar aan kunnen houden? Zo niiet zijn ze verplicht om het te komen van een andere Nederlander. Dat doet geen een burger gauw. Als de landbouw wat wil, dan moeten wij dat wel of gaan wij over het fosvaatquotum heen krijgen wij hoge boetes op gelegd. Dat is bij de burger niet zo.

En de landbouw is alleen maar aan het krimpen. Wij zijn nog maar 1% van de Nederlandse bevolken, er zijn steeds meer mensen in Nederland erbij gekomen,dus meer auto’s, lange files, Schiphol werd steeds grote met meer vlieguren. En dan het stikstof beleid bij ons als landbouw landbouw op het bordje te leggen. En elke linkse raker die geloofd wat er in Den-Haag wordt gezegd en die geloven wat de RMIV zegt., maar wel 4 x keer op vakantie met het vliegtuig. Wij boeren zijn het zat. Wij willen niet als crimineel worden behandeld. Wij werk hard voor onze boterham, terwijl een burger de graag om 9.00 uur begint en om 3.00 uur stopt met werken, terwijl wij een werk week van 60 á 70 uur per week hebben. En dat 24/7 365 dagen lang. En dan mogen wij niets van ons laten horen. Fuck de duck.
Abonnee
Ook een boerin 10 Oktober 2019
@ongeruste boerin: denk je niet dat dit soort lieve acties al te lang gehouden is? Ga je dan ook nog je administratie tonen om te laten zien dat je goed bezig bent? Het is allemaal pappen en nat houden en de politiek lacht ons uit. In Den Haag wordt het beleid gemaakt, daar hoort het protest op gericht te zijn. Er zijn al oproepen aan burgers, transportbedrijven, visserij etc om mee te komen doen en die bereidwilligheid is er. Nu moet er doorgepakt worden anders is de actie van 1 oktober voor niets geweest.
graanteler 10 Oktober 2019
alle lieve boerinnen en boeren is er nou echt niemand die in de gaten heeft dat het spelletje allang gespeeld is!
een aantal jaren terug begon het met duurzamer, transparanter. toen kwam de kringlooplandbouw.
we zijn veel te laat, gedane zaken nemen geen keer, zoals de uitspraak van de rechter over het stikstofbeleid! als we blijven demonstreren komt het imago al helemaal niet ten goede. conclusie stoppen of doorgaan onder hun voorwaarden.
drent 10 Oktober 2019
ja daaag dacht het niet
Joost 10 Oktober 2019
Hahaha, trots dat ik boerin ben. Vanonder welke steen kom jij vandaan gekropen. Hahaha, een werkweek van 70 uur. Laat me toch niet lachen. Te zien aan je taalgebruik heb je ongelooflijk geblowd of heb je misschien van die nieuwe partydrug Ketamine gebruikt. Hahaha, ik hoop dat je gauw reageert. Ik zie nu al uit naar je nieuwe bijdrage, of ben je weer onder je steen terug gekropen?
eiland 10 Oktober 2019
ook trotse boerin ik zei ook altijd tegen kinderen dat bruine koeien chocolademelk geven leuk is dan dat je dat soms jaren later als ze iets ouder zijn ontkrachten dan denk je ze zijn niet allemaal gek
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Milieuorganisaties en actieboeren vinden elkaar

Opinie Dick Veerman

Milieuorganisaties en actieboeren vinden elkaar

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

Interview Roy Nillesen

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

FDF maakt zich sterk voor eerlijke varkensprijs

Nieuws Varkensmarkt

FDF maakt zich sterk voor eerlijke varkensprijs

Is de LTO wel of niet voor de boeren?

Opinie Jaap Majoor

Is de LTO wel of niet voor de boeren?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief