Nieuws Boerenprotest

Boeren in Noord-Holland horen liever bij Friesland

22 Oktober 2019 - 1 reactie

Noord-Hollandse boeren protesteren deze week door aan te geven dat ze liever bij de provincie Friesland willen horen. Volgens de boeren snapt het provinciebestuur in Haarlem niets van wat er op het platteland van Noord-Holland gebeurt en wordt dat in Friesland beter begrepen.

De Noord-Hollandse boeren gaan zich daarom symbolisch bij Friesland voegen. Dat doen ze onder andere door Friese vlaggen op strategische plekken in Noord-Holland op te hangen. Ook verzamelen Friese en Noord-Hollandse boeren zich vrijdag 25 oktober op de Afsluitdijk. Overlast willen ze echter niet veroorzaken.

"Daar worden Friese vlaggen overhandigd aan Noord-Hollandse boeren. De Friese boeren laten zo zien dat de Noord-Hollandse boeren welkom zijn. De reden voor het protest is dat de hele agrarische sector onder druk staat door de regeldruk vanuit de randstad," aldus Rob Smit, akkerbouwer in de Wieringerwerf en mede-organisator van de actie.

Ganzen groter probleem dan koeien
"De druppel die de emmer deed overlopen is het hele stikstofgebeuren. In Noord-Holland heeft de provincie het provinciale beleid niet van tafel gehaald en in Friesland wel. Maar het gaat ze helemaal niet om stikstof: bij ons heb je zoveel ganzen dat die een groter stikstofprobleem veroorzaken dan de koeien", aldus Smit. "De bemoeienis vanuit de stedelijke gebieden wordt steeds erger en dat moet stoppen."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
hosternokke 22 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884426/boeren-in-noord-holland-horen-liever-bij-friesland]Boeren in Noord-Holland horen liever bij Friesland[/url]
Ganzen ? In Zeeland water en natuurgebieden gebieden welk STAATS BOSBEHEER en Zeeuwslandschap beheert in Zeeland zitten vol met ganzen en eenden elk jaar meer en dan liefst ook nog zoveel mogelijk op de zelfde terreinen koeien en wilde paarden erbij inscharen over stikstof gesproken !!!!!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Boerenprotest

Blog: terugblik op boerenprotest in Stroe

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox