Shutterstock

Nieuws Stikstof

Gelderland schort stikstofmaatregelen op

23 Oktober 2019 - Jeannet Pennings - 1 reactie

De provincie Gelderland schort de stikstofmaatregelen voorlopig op. In ieder geval tot 1 december worden er geen nieuwe vergunningen verleend aan boeren, zo heeft het college besloten.

Door het opschorten van deze stikstofmaatregelen moet er meer ruimte komen voor een duidelijk plan van aanpak. Er is op dit moment nog veel onduidelijkheid over de landelijke aanpak van stikstof en de provinciale regels. Uiterlijk 1 december komen minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en de provincies bij elkaar om zich over de kwestie te buigen. Ook wil het provinciebestuur in gesprek met diverse vertegenwoordigers van de agrarische sector.

Gezamenlijke route
Peter Drenth, gedeputeerde van de provincie Gelderland, zei vorige week tijdens het protest al de stikstofmaatregelen op te schorten. Het college ging daar op dinsdag 22 oktober mee akkoord. "De stikstofproblematiek is hele zware materie. We moeten met elkaar een route vinden om dat op te lossen", aldus Drenth bij Omroep Gelderland. Schouten heeft in de Kamer aangegeven dat zij en de provincies proberen om uiterlijk op 1 december duidelijkheid te geven over de discussie, de verschillende definities van de regels en de consequenties daarvan.

Drenth benadrukt tevens dat de beleidsregels die nu zijn vastgesteld, noodmaatregelen zijn om later überhaupt weer vergunningen te kunnen verlenen. "Hoe we het probleem op de langere termijn gaan oplossen en welke bijdrage komt vanuit alle sectoren in onze samenleving, weten we pas in mei/juni volgend jaar als de commissie Remkes haar laatste rapport presenteert."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
herm 24 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884427/gelderland-schort-stikstofmaatregelen-op]Gelderland schort stikstofmaatregelen op[/url]
In Nederland zijn zeer strenge regels en Duitsland zijn de regels veel minder streng, Nederland is maar een smal strookje grond langs de Noordzee.
En dat in een Europa hoe gek kun je zijn, het is nog erger dan voeger de Berlijnse muur. We spreken nu van de Nederlandse- Duitse milieu muur.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Interview Marijn Dekkers

Hoge grondprijs grootste uitdaging extensivering

Achtergrond Stikstofstemming

Demissionaire twijfelaars en achterafdenkers

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden