Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws Retail

Verkoop supermarkten CZAV aan Jumbo afgerond

31 Oktober 2019 - Redactie Boerenbusiness

Coöperatie CZAV heeft de verkoop van haar Agrimarkt-supermarkten, inclusief de vastgoedlocaties, aan Jumbo donderdag 31 oktober afgerond. Met deze transactie heeft Jumbo alle zes Agrimarkt-supermarkten in Zuidwest-Nederland overgenomen. Voor welk bedrag is niet bekendgemaakt.

De overname was eerder door beide partijen aangekondigd. Jumbo heeft nu bekendgemaakt dat vier Agrimarkt-supermarkten worden getransformeerd tot Jumbo. Dit zijn de winkels in Roosendaal, Vlissingen, Middelharnis en Goes. De supermarkt in Goes wordt daarbij omgebouwd tot een zogeheten Jumbo Foodmarkt. 

De Agrimarkt-supermarkten in Terneuzen en Oud-Beijerland blijven niet in handen van Jumbo. Het Brabantse familiebedrijf verkoopt deze direct door aan concurrent Lidl, die ze ongetwijfeld gaat ombouwen. De reden van deze doorverkoop is niet bekend gemaakt, maar heeft vrijwel zeker te maken met de aanwezigheid van een Jumbo-supermarkt in deze plaatsen.

Prima winkellocaties
Jumbo maakt haast met de transformatie, want de Agrimarkt-winkels zijn al vanaf morgen dicht. Vanaf week 47 moeten de winkels worden heropend. Dan verdwijnt de Agrimarkt dus volledig als merknaam. “Voor Jumbo is dit een bijzondere overname waar we heel trots op zijn,” zegt Ton van Veen, de CFO van Jumbo, in een verklaring. “Het zijn stuk voor stuk prima winkellocaties, met klanten die veel waarde hechten aan producten van eigen bodem. Die voorkeur sluit helemaal aan bij onze aanpak. We behouden dus zoveel mogelijk het plaatselijke karakter van de winkels, inclusief artikelen in de categorie Tuin en Dier."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

CZAVJumbo
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden