Jumbo

melk supermarkt retail Jumbo

Analyse Zuivel

Melktekort bij Jumbo is uitstekende PR sector

En toen was prompt de melk op bij Jumbo. Een tekort aan melk in zuivelgrootmacht Nederland is hetzelfde als dat Fransen door de wijnvoorraad heen zijn of Saoedi Arabië een olietekort heeft. De maatschappelijke ophef was dan ook groot. Het vermeende melktekort bleek uiteindelijk storm in een glas water, maar zet wel te denken. Melk blijkt nog altijd een maatschappelijk smeermiddel te zijn.
9 Mei 2022
supermarkt Jumbo

Nieuws Melk

Jumbo breidt assortiment Beter Leven-zuivel uit

Jumbo breidt het 1 ster Beter Leven-keurmerk uit naar een groter deel van haar huismerk zuivelassortiment. Vanaf juni zijn de producten beschikbaar in alle Jumbo winkels en online. Tot nog toe neemt slechts een beperkte groep melkveehouders deel en is de extra duurzaam geproduceerde melk in slechts een deel van de Jumbo-filialen te koop.
2 Februari 2022
koeien weidegang

Nieuws Veehouderij

Nederlands weidevlees in opmars

Nederlands rundvlees van weidevee is bezig met een opmars. Na Albert Heijn voert nu ook Jumbo dit vlees in het assortiment. De super werkt hiervoor samen met FrieslandCampina.
21 September 2021
supermarkt Jumbo

Nieuws Vlees

Ook supermarkten geen klant meer bij Gosschalk

De lijst met bedrijven die stoppen met het afnemen van vlees bij Slachterij Gosschalk wordt steeds groter. Na McDonald's zijn ook verscheidene supermarkten gestopt met het afnemen van vlees bij het slachthuis.
6 Juli 2021
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Keten

Niet FarmerFriendly, maar boerenketens met supers

Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force (FDF), kondigde op YouTube aan dat woensdag 10 februari de grote dag van FarmerFriendly ging worden. Het pakte anders uit, de supermarkten lopen niet warm voor het door FDF opgerichte label om de marge voor de boer te vergroten.
10 Februari 2021
supermarkt Jumbo

Nieuws Jaarcijfers

Jumbo verwacht dat omzet groeit naar €10 miljard

Supermarktketen Jumbo verwacht dat de consumentenomzet in 2021 kan stijgen naar minstens €10 miljard, zo schrijft de retailer in het jaarrapport. Over 2020 heeft Jumbo een stijging in de consumentenomzet neergezet van 15%. Daarnaast wil de keten dit jaar verder inzetten op de online bezorgdienst en is het van plan samenwerkingen te starten met Vermaat Groep en HEMA.
5 Januari 2021
trekker band trekkerband

Nieuws Boerenprotest

Blokkade supers: 'onmacht boeren goed te begrijpen'

Boeren hebben het afgelopen weekend en ook vandaag weer diverse distibutiecentra van supermarktketens geblokkeerd. Vanmorgen (maandag) stond een kleine delegatie bij Jumbo-topman Frits van Eerd voor de deur. Retailexpert Laurens Sloot zegt de onmacht van de boeren te begrijpen, maar 'de overheid zet de boeren met de rug tegen de muur.'
14 December 2020
supermarkt Jumbo

Nieuws Halfjaarcijfers

Omzet Jumbo profiteert van coronacrisis

Dat supermarkten in de lockdown periode veel aanloop hadden, is inmiddels wel bekend. Het Brabantse Jumbo realiseerde een forse omzetgroei over de eerste helft van 2020. Dochterbedrijf La Place presteerde daarentegen flink minder door de sluiting van horecagelegenheden.
14 Juli 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox