Eigen foto

Nieuws Boerenbusiness Awards

Kanshebber Agribusiness Award: CRV

6 November 2019

De jury van de Boerenbusiness Awards heeft 5 bedrijven met hun product of dienst genomineerd voor de Agribusiness Award. Deze maken wij in willekeurige volgorde bekend. Nu kanshebber nummer 1: CRV met 'Fokken op Maat'.

Maaike de Vries, productmarketing manager bij CRV, nam de innovatie dinsdagmiddag in ontvangst op vergaderlocatie 'Hippekoeien' in het Gelderse Didam. Op dit melkveebedrijf had de fokkerijorganisatie toevallig een internationale brainstormsessie georganiseerd.

'Sturen op fokdoel'
De Vries is content met de nominatie. "Vanuit CRV streven we naar een continue verbetering van de rundveestapel. Met Fokken op Maat tillen wij de fokkerij naar een hoger niveau door de fokwaarde van een koe op 60 verschillende kenmerken (zoals melkproductie, uier- of klauwgezondheid) in beeld te brengen. Daarmee kunnen melkveehouders, op basis van genetische aanleg, sturen op hun fokdoel en onderbouwd jongvee selecteren."

De nominatie voor de Agribusiness Awards ziet De Vries als een waardevolle erkenning voor Fokken op Maat. Hoe hoog ze de winkansen inschat, laat ze in het midden. "Dat is uiteindelijk aan de vakjury, al zijn wij natuurlijk overtuigd over de voordelen en het innovatieve karakter van ons product."

Uitreiking op 18 december
De 5 genomineerden houden op vrijdag 15 november een presentatie voor de jury onder leiding van Aalt Dijkhuizen op de redactie van Boerenbusiness in Lelystad. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Nationaal Economisch Landbouwcongres van Boerenbusiness op woensdag 18 december in Amersfoort. Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘Innovatie blijft belangrijk, ook in tegenspoed'

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘Wetenschappelijke onderbouwing CowToilet’

Boerenbusiness Agribusiness Award

'De award dwingt je om goed na te denken'

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Lely Sphere klaar voor verdere uitrol'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief