CRV

koeien weidegang

Achtergrond Fokkerij

Fokkerijclubs voelen zich genegeerd door CRV en Rijk

De rundveeverbeteraars die geen deel zijn van CRV komen deze week bij elkaar om zich te beraden over hun relatie met het dominante CRV. Hoe lang nog moeten ze zich erbij neerleggen om niet te worden gehoord. Ook een vraag van de niet-CRV clubs is hoe het staat met het overheidstoezicht op de fokkerijwetgeving.
21 Oktober 2021
Handelsmissie Japen

Nieuws Innovatie

Kansen voor agrarische innovaties in Japan

Japanse boeren kennen, net zoals hun Nederlandse collega's, een opvolgingsproblematiek. Veel jongeren trekken naar de stad en de gemiddelde boer is 67 jaar. In Japan is er dan ook veel behoefte aan technologieën die werk uit handen nemen. Nederlandse ondernemers met innovaties in de agribusiness stonden daarom te popelen om in juni 2020 op handelsmissie naar Japan te gaan, maar corona gooide roet in het eten. 
27 Februari 2021
koeien Agrifoto

Nieuws CRV

CRV haalt nieuwe directeur uit eigen stal

Roald van Noort doet na 12,5 jaar afstand van zijn functie als directeur en voorzitter van de raad van bestuur van CRV. Hij geeft het stokje door aan Angus Haslett, die per 1 mei 2020 de functie volledig zal overnemen.
9 December 2019

BB TV Maaike de Vries

'Wij helpen melkveehouders de beste paringen te maken'

Met 'Fokken op Maat' biedt fokkerijorganisatie CRV melkveehouders een tool om genetisch onderbouwd te sturen op het fokdoel. Met deze innovatie zijn zij genomineerd voor de Agribusiness Award van Boerenbusiness. Maaike de Vries, product marketing manager, vertelt over de voordelen en het rendement voor melkveehouders. 
2 December 2019
Awards

Nieuws Boerenbusiness Awards

De 5 nominaties voor de Agribusiness Award

Voor de allereerste Agribusiness Award zijn 5 bedrijven met hun product of dienst genomineerd. Voor het bemachtigen van de award, een initiatief van Boerenbusiness, hadden zich 41 bedrijven en organisaties aangemeld. De winnaar van de Agribusiness Award wordt bekend gemaakt op woensdag 18 december op het Nationaal Economisch Landbouwcongres.
8 November 2019
crv agribusiness award

Nieuws Boerenbusiness Awards

Kanshebber Agribusiness Award: CRV

De jury van de Boerenbusiness Awards heeft 5 bedrijven met hun product of dienst genomineerd voor de Agribusiness Award. Deze maken wij in willekeurige volgorde bekend. Nu kanshebber nummer 1: CRV met 'Fokken op Maat'.
6 November 2019
melkveebedrijf koeien weidegang ierland

Nieuws Rundvee

Nog geen oplossing voor storingen in I&R

Er is nog geen oplossing voor de storingen in het Identificatie- & Registratiesysteem (I&R). LTO Nederland dringt er bij de betrokken partijen op aan dat er maatregelen komen. Dit om nadelige effecten in de toekomst te voorkomen. Maandag 17 september kunnen veehouders voor het laatst meedenken over de voorgestelde wijzigingen in het I&R-systeem. 
17 September 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief