Eigen foto

Nieuws Boerenbusiness Awards

Kanshebber Agribusiness Award: GEA

7 November 2019

De jury van de Boerenbusiness Awards heeft 5 bedrijven met hun product of dienst genomineerd voor de Agribusiness Award. Deze maken wij in willekeurige volgorde bekend. Nu kanshebber nummer 4: GEA met het selectief droogzetten per kwartier dankzij celgetalmonitoring per kwartier.

Jeroen Luiten, specialist milking philosophy, nam de nominatie woensdagochtend in ontvangst op het kantoor in Deventer. Hij ziet het als een bevestiging van hun, naar eigen zeggen, leidende rol op gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn in de melkwinningsbranche.

Selectief droogzetten per kwartier
Luiten: "Het selectief droogzetten melkkoeien is in Nederland al langer een begrip, maar wij gaan hierin verder. Met ons M6850-systeem bieden wij de mogelijkheid om celgetalmonitoring per kwartier toe te passen. Daarmee zitten we heel kort op elke mastitis, zowel klinisch als subklinisch", aldus Luiten. De meting vindt plaats zonder dat er melk wordt afgetapt of er andere kosten per monster bij komen.

GEA’s M6850 heeft sinds de introductie in 2018 al diverse internationale awards gewonnen. Onder meer de 'publieksprijs' op Eurotier. Mogelijk komt de Agribusiness-Award van Boerenbusiness daar nu bij. "We weten natuurlijk niet wat onze concurrentie is, maar we gaan uit van onze eigen kracht", aldus Luiten. 

Uitreiking op 18 december
De 5 genomineerden houden op vrijdag 15 november een presentatie voor de jury onder leiding van Aalt Dijkhuizen op de redactie van Boerenbusiness in Lelystad. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Nationaal Economisch Landbouwcongres van Boerenbusiness op woensdag 18 december in Amersfoort. Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Agribusiness Award

Innovaties laten zich gelden bij Agribusiness Award

Boerenbusiness Agribusiness Award

Bayer: akkerbouw vergroent

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘De Gazoo gaat de strijd aan met het stikstofprobleem’

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘Innovatie blijft belangrijk, ook in tegenspoed'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief