Photography Berlin / Shutterstock.com

Nieuws Boerenprotest

Duizenden Duitse boeren protesteren bij congres CSU

6 Januari 2020 - Wouter Baan - 1 reactie

Zo'n 5.000 Duitse boeren protesteren vandaag (maandag 6 januari) bij het partijcongres van de CSU in Beieren. Ze komen met circa met 3.000 trekkers naar de bijeenkomst van de christendemocraten om hun ongenoegen te uiten over het op handen zijnde aangescherpte mestbeleid in Duitsland.

De Duitse regering is voornemens om de bemestingsnormen in veel deelstaten naar beneden te brengen. Volgens veel boeren is dit onnodig en gaat dit ten koste van de gewasopbrengsten. 

De boeren hopen op politieke steun. In aanloop naar de bijeenkomst maakte het CSU zich sterk voor boeren door hen te bestempelen als een belangrijke pijler in de Duitse samenleving. De CSU is uitsluitend actief in Beieren, maar trekt landelijk op met regeringspartij CDU van bondskanselier Angela Merkel en is dus invloedrijk. 

Waarschuwingsvuur
Rond de middag ontsteken de protesterende boeren een waarschuwingsvuur, vlakbij het klooster waar het partijcongres plaatsvindt. De boeren in Beieren worden ondersteund door de belangenbehartigingsorganisatie Bayerischer Bauernverband.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Peter34 7 Januari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885208/duizenden-duitse-boeren-protesteren-bij-congres-csu]Duizenden Duitse boeren protesteren bij congres CSU[/url]
Bedenk dat deze Beierse boeren in de rijkste region van de EU financieel behoorlijk uit allerlei potjes worden ondersteund. Want de consument/kiezer daar houdt van het romatische boerenleven met talloze kleine bedrijven in het Beierse heuvelland en is bereid dat financieel behoorlijk te steunen.
Op de vrije markt zouden de meeste van deze boeren het loodje hebben gelegd. En nu, na geruime tijd, bereikt hen ook de mestwet.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden