Nieuws Aardappelen

Nedato maakt entree met eigen kleinverpakking

29 Januari 2020 - Jeannet Pennings - 1 reactie

Nedato lanceert een nieuwe productlijn tijdens de Fruit Logistica begin februari in Berlijn. Hiermee positioneert de aardappelcoöperatie zichzelf nadrukkelijk, onder eigen naam, op de markt voor kleinverpakkingen.

Van oorsprong is Nedato uit Oud-Beijerland gefocust op de afzet van grootverpakkingen voor tafelaardappelen. Afgelopen najaar werd echter een nieuwe strategie aangekondigd waarbij groei in alle segmenten voorop staat. Met een nieuwe verpakkingslijn wordt daar invulling aan gegeven.

Verbreding productenpakket
Het marktsegment voor grootverpakkingen krimpt vanwege een veranderend consumptiepatroon. “De groei in de markt zit in de kleinere verpakkingen én het bewerkte aardappelsegment”, zegt Carel van Buchem, algemeen directeur van Nedato. “We richten ons dan ook meer op andere, vooral kleinere verpakkingen van onbewerkte aardappelen en het verbreden van ons productenpakket.”

Het versterken van de huidige fritespositie in het beleveren van de groeiende aardappelverwerkende industrie is eveneens een belangrijk onderdeel van de strategie. De verbinding en samenwerking met haar eigen telersgroep is naar eigen zeggen de kracht en basis van Nedato. “Door samenwerking in de aardappelsector kunnen we meer bereiken”, aldus Van Buchem.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Vrij grof 31 Januari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885707/nedato-maakt-entree-met-eigen-kleinverpakking]Nedato maakt entree met eigen kleinverpakking[/url]
Ik hoop dat het lukt!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden