Nedato

aardappelen aardappelverwerking

Achtergrond Agrico en Nedato

'Tafelaardappelen rendabel houden, dat is onze taak'

Aardappelcoöperaties Agrico en Nedato maakten bekend de mogelijkheden tot een samenwerking op het gebied van tafelaardappelen te verkennen. Dat is een interessante combinatie.
29 April 2022
aardappelen aardappelexport

Nieuws Aardappelen

Agrico en Nedato willen tafelaardappelen bundelen

Aardappelcoöperaties Nedato en Agrico, inclusief diens dochterbedrijf Leo de Kock, onderzoeken de mogelijkheden tot een intensieve samenwerking in tafelaardappelen. Daarbij beogen ze het hun assortiment aan tafelaardappelen collectief te vermarkten. De bedrijven willen uitzoeken of en hoe ze gedrieën op de veranderde marktomstandigheden in verse onbewerkte tafelaardappelen kunnen inspelen.
28 April 2022
Boerenbusiness

Interview Niels van der Waal

'Zoete aardappelen telen op kleigrond is uitdaging'

Akkerbouwer Niels Van der Waal teelt in de Hoeksche Waard zoete aardappelen op de zware kleigrond onder een biologisch afbreekbare folie. Het is een zeer arbeidsintensieve teelt. 'Het is een uitdaging om de teelt te optimaliseren, ook omdat het een exotisch gewas is.' De zoete aardappelen van Van Der Waal zijn sinds week 48 te vinden in de schappen van Albert Heijn, via coöperatie Nedato.
7 December 2021
aardappelen

BB TV Aardappeldebat deel 2

Toekomst aardappel valt of staat met samenwerking

De fritesaardappelsector in Noordwest-Europa zet in op een forse groei van de aardappelafzet. Hoe denken Dick Zelhorst (Aviko Potato), Wim van de Ree (Nedato) en Jan van Hoogen (Agrico) dat te realiseren? Dat begint bij het structureel betalen van een kostprijs plus.
7 September 2021
Nedato

Inside Aardappelen

Nedato: 10 euro verschil tussen tafel- en fritespool

Het verschil tussen de pool van fritesaardappelen en die tafelaardappelen bedraagt over oogst 2020 bij Nedato €10 per 100 kilo. Dit heeft alles te maken met de markten van deze segmenten, die zich in het coronajaar 2020 uiteenlopend hebben ontwikkeld.
16 Juli 2021
Nedato

Inside Aardappelen

Nedato: 'Zonder vrije markt geen prijsstijging'

De aardappelsector is uit zijn dieptepunt gekropen. Er is vraag naar aardappelen, wat de prijzen weerspiegelen. Ook over de afzet van tafelaardappelen en frites kan met enig positivisme worden gesproken. Aardappelbedrijf Nedato probeert zich zo goed mogelijk op het komend seizoen voor te bereiden. Daarvoor is wel een transparante en reële notering vereist, zo stelt directeur Wim van de Ree.
2 Februari 2021
Nedato

Inside Aardappelen

Nedato presenteert poolprijs met coronasteun

Aardappelverwerker Nedato was een van de partijen die ervoor koos om deze zomer geen definitieve poolprijs voor frites- en tafelaardappelen uit te keren. Nu RVO.nl gestart is met het uitkeren van de steunmaatregel heeft het bedrijf uit Oud-Beijerland meer zekerheid en kan de balans grotendeels worden opgemaakt.
14 Oktober 2020
Wim van de Ree

Interview Wim van de Ree

'Coronacrisis houdt de sector een spiegel voor'

Net zoals alle sectorgenoten, is ook Nedato geraakt door de gevolgen van het coronavirus. Niet alleen voor wat betreft het afzetten van oogst 2019, maar ook in de afspraken met telers en afnemers. Boerenbusiness vroeg Wim van de Ree naar de keuzes en afwegingen. Hoe ziet hij de sector dit seizoen ontwikkelen en in de verdere toekomst?
7 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden