JPstock / Shutterstock.com

Nieuws verzetsprocedure

Vrieshuis Aviko in Steenderen blijft staan

29 Januari 2020 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het vrieshuis van Aviko mag gewoon in Steenderen blijven staan. De vereniging Uit-Zicht had een verzetsprocedure aangespannen tegen eerdere uitspraken van de Raad van State over het 35 meter hoge vrieshuis van Aviko. 

De Raad van State heeft op 24 januari uitspraak gedaan over de verzetsprocedure. Vereniging Uit-Zicht verzette zich altijd al hevig tegen de komst van het vrieshuis. Zij vindt dat het vrieshuis niet in de omgeving van Steenderen past en dat het gebouw, met een hoogte van 35 meter, te hoog is. Begin 2018 diende de vereniging een bezwaar in tegen de wijziging van het bestemmingsplan voor het vrieshuis. De rechtbank heeft deze bezwaren toen halverwege het jaar 2018 niet-ontvankelijk verklaard. 

In september 2019 probeert Uit-Zicht het opnieuw. Alleen was de vereniging tijdens de behandeling van het verzoek niet aanwezig. Er volgde een verzetsprocedure op 10 januari 2020, over het feit of de Raad van State wel goed heeft gehandeld door de zitting in september 2019 af te handelen in afwezigheid van Uit-Zicht.

Niet heropenen
De uitspraak van deze zitting kwam op 24 januari 2020. Hierin is de Raad van State duidelijk en zegt dat de inhoudelijke argumenten die tijdens het verzet naar voren kwamen, al in de bestemmingsplanprocedure in voorgaande jaren naar voren hadden moeten komen. Hierdoor ziet de Raad van State dit vooral als een poging om het debat over de planologische aanvaardbaarheid van de uitbreiding van Aviko te heropenen. “Het buitengewoon rechtsmiddel van herziening leent zich daar niet toe”, zo staat in de uitspraak van de Raad van State op 24 januari. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Fortissimo 29 Januari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885714/vrieshuis-aviko-in-steenderen-blijft-staan]Vrieshuis Aviko in Steenderen blijft staan[/url]
NIMBY was een betere naam geweest. Wel hij staat in onze backyard en t is gewoon een mooi gebouw. Wordt een mooi produkt in bewaard en werken lokale mensen. Blij mee, elke keer dat ik m zie staan. En wij produceren melk, gin jappels!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws aardappelen

Personeel Aviko staakt opnieuw en nu langer

Nieuws Aardappelen

Poolprijs Aviko middelt in jaar met extremen

Nieuws Aardappelen

Aviko verkoopt fabriek in Cuijk aan investeerder

Nieuws aardappelen

Aviko komt met historisch hoge poolprijs: 362 euro

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden