Bedrijfsnieuws Aviko Potato

frites aardappelverwerking frituren

Nieuws aardappelen

Personeel Aviko staakt opnieuw en nu langer

Het personeel van Aviko heeft het werk sinds woensdagavond opnieuw stilgelegd in de fabriek in Steenderen. Ditmaal voor vier dagen. Ook de fabriek in het Lomm staat sinds vanochtend weer stil. Eerdere stakingen voor een juiste loonsverhoging hebben te weinig opgeleverd volgens vakbond FNV. “We stoppen pas als de directie een betere cao wil afspreken”.
22 Februari 2024
aardappelen af land fritesaardappelen

Nieuws Aardappelen

Poolprijs Aviko middelt in jaar met extremen

Aviko Potato heeft maandag (11 december) de prijzen uit zijn aardappelpool voor af land levering van oogstjaar 2023 bekendgemaakt. In een jaar met uitersten, zowel qua weer als prijsverloop, weet de pool goed te middelen. De gerealiseerde prijzen liggen boven contractniveau.
11 December 2023
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Aviko verkoopt fabriek in Cuijk aan investeerder

Aviko heeft de fabriek in Cuijk verkocht aan investeringsmaatschappij Nimbus. In Cuijk worden vers gestoomde- en voorgekookt aardappelproducten gemaakt. De fabriek gaat verder onder de naam Poterra.
8 September 2023
aardappelen af land fritesaardappelen

Nieuws aardappelen

Aviko komt met historisch hoge poolprijs: 362 euro

Aviko Potato heeft dinsdag 4 juli zijn poolprijzen gepresenteerd voor oogstjaar 2022. De Aardappel Telers Commissie (ATC) heeft in het begin van het bewaarseizoen slechts beperkt handel gedaan doordat het ervan uitging dat de vraag het aanbod zou overstijgen. 
4 Juli 2023
aardappeloogst zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Goede markt laat contractprijs Rixona stijgen

De contractprijzen voor hoge drogestof aardappelen, bestemd voor verwerking tot vlokken of granulaat, nemen dit oogstjaar toe bij Aviko Rixona. De droogindustrie heeft weliswaar met hoge energielasten te kampen, de marktverwachtingen voor het eindproduct blijven goed.
3 Februari 2023
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

Af land pool van Aviko zet recordprijs neer

Aardappelverwerker Aviko heeft de prijzen van de af land pool vandaag (woensdag 7 december) bekendgemaakt. De gemiddelde prijs die gerealiseerd is sinds Aviko begonnen is met de af land pool niet eerder zo hoog geweest.
7 December 2022
Boerenbusiness

Nieuws Benoeming

Aviko haalt nieuwe CEO uit eigen gelederen

Maarten van Delst wordt de nieuwe directeur van Aviko. Dat heeft Royal Cosun het moederbedrijf van Aviko ,vandaag (30 november) bekendgemaakt. Van Delst zal per 1 januari 2023 officieel aantreden als CEO en ook toetreden tot de raad van bestuur van Cosun.
30 November 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Aviko opent officieel nieuwe fritesfabriek in Poperinge

Fritesconcern Aviko heeft vandaag (donderdag 20 oktober) officieel de nieuw fritesfabriek in het Belgische Poperinge in gebruik genomen. De nieuwe productielocatie, een investering van ruim €200 miljoen, staat volgens Aviko zelf te boek als de modernste fritesfabriek van Europa. Op maximale capaciteit kan het bedrijf, onderdeel van coöperatief foodconcern Cosun, maximaal 3.500 ton frites en circa 22 ton vlokken produceren.
20 Oktober 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden