Bedrijfsnieuws Aviko Potato

aardappelen aardappeloogst Agrifoto

Nieuws Aardappelen

Af land pool van Aviko zet recordprijs neer

Aardappelverwerker Aviko heeft de prijzen van de af land pool vandaag (woensdag 7 december) bekendgemaakt. De gemiddelde prijs die gerealiseerd is sinds Aviko begonnen is met de af land pool niet eerder zo hoog geweest.
7 December 2022
Maarten van Delst

Nieuws Benoeming

Aviko haalt nieuwe CEO uit eigen gelederen

Maarten van Delst wordt de nieuwe directeur van Aviko. Dat heeft Royal Cosun het moederbedrijf van Aviko ,vandaag (30 november) bekendgemaakt. Van Delst zal per 1 januari 2023 officieel aantreden als CEO en ook toetreden tot de raad van bestuur van Cosun.
30 November 2022
aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking verwerking

Nieuws Aardappelen

Aviko opent officieel nieuwe fritesfabriek in Poperinge

Fritesconcern Aviko heeft vandaag (donderdag 20 oktober) officieel de nieuw fritesfabriek in het Belgische Poperinge in gebruik genomen. De nieuwe productielocatie, een investering van ruim €200 miljoen, staat volgens Aviko zelf te boek als de modernste fritesfabriek van Europa. Op maximale capaciteit kan het bedrijf, onderdeel van coöperatief foodconcern Cosun, maximaal 3.500 ton frites en circa 22 ton vlokken produceren.
20 Oktober 2022
aardappelen pootgoed pootaardappel Innovator Agrifoto2

Achtergrond Aardappelen

Poolse aardappelteler pikt contractprijs niet langer

'Nie' klinkt het eensgezind in Polen. Fritesaardappeltelers weigeren fritesaardappelen op contract te telen als de prijzen en voorwaarden niet verder verbeteren. Ze zijn ontevreden met de voorgestelde verhogingen waar de fabrieken voor 2022 mee komen. Bij meerdere verwerkers speelt dit, ook in de chipssector.
24 December 2021
aardappelen

BB TV Aardappeldebat deel 2

Toekomst aardappel valt of staat met samenwerking

De fritesaardappelsector in Noordwest-Europa zet in op een forse groei van de aardappelafzet. Hoe denken Dick Zelhorst (Aviko Potato), Wim van de Ree (Nedato) en Jan van Hoogen (Agrico) dat te realiseren? Dat begint bij het structureel betalen van een kostprijs plus.
7 September 2021
aardappelen Agrifoto2

Inside Aardappelen

Resultaten proefrooiingen lopen ver uiteen

De proefrooiingen die de afgelopen dagen gepubliceerd zijn laten een gemengd beeld zien. De resultaten van de verschillende organisaties lopen van onder tot boven gemiddelde opbrengsten. Wat wel weer wordt bevestigd is dat de opbrengsten op perceelniveau ver uit elkaar lopen.
31 Augustus 2021
aardappelen Agrifoto Innovator

Inside Aardappelen

Grote verschillen in opbrengst tussen percelen

In de proefrooiingen van het Belgische PCA blijft de opbrengst van Bintje achter op het meerjarig gemiddelde. De spreiding in opbrengst tussen de percelen is bij zowel Bintje als Innovator groot. Net als in eerdere proefrooiingen van ander rassen.
24 Augustus 2021
aardappelen Agrifoto

Inside Aardappelen

Aviko komt met eerste resultaat proefrooiing

Aardappelverwerker Aviko heeft de resultaten van de eerste proefrooiing dit seizoen bekend gemaakt. Is het beeld vergelijkbaar met de proefrooiingen van de vroege aardappelen?
3 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox