Shutterstock

Nieuws Samenwerking

Agrifirm en MS Schippers pakken bigkwaliteit aan

6 Februari 2020 - 2 reacties

Agrifirm en MS Schippers gaan een samenwerking aan. Dit maakte Agrifirm donderdag 6 februari bekend in een persbericht. De HyCare-methode, ontwikkeld door MS Schippers, is onderdeel geworden van het biggenconcept van Agrifirm.

De TOP-aanpak Biggen van Agrifirm is erop gericht de bigkwaliteit te verbeteren, samen met varkenshouders. Voer op maat, een biggenscan, advies en monitoring zijn onderdeel van de aanpak. Ook hygiëne is volgens Ron Coppens, verkoopmanager bij Agrifirm, een belangrijke pijler. “Door HyCare te integreren, zetten we een volgende stap in bigkwaliteit.” 

HyCare is een hygiënemanagementmethode, gericht op 5 pijlers. Deze moeten samen leiden tot het hoogste niveau van bioveiligheid. Arjan Wermink, HyCare-coach bij MS Schippers: “Met het toevoegen van onze beproefde methode moet het rendement, de diergezondheid en het werkplezier op iedere varkenshouderij vehoogd worden.” MS Schippers is trots dat HyCare onderdeel is geworden van het biggenconcept van Agrifirm.

Eerste bedrijf
De aftrap van de samenwerking tussen Agrifirm en MS Schippers vindt plaats op donderdag 5 maart 2020, en is exclusief voor genodigden. Dit gebeurt op het bedrijf dat als eerste aan de slag gaat met het vernieuwde biggenconcept: Kraam/Varkenshotel Hannen-Mevissen in Heibloem. Dit is een gesloten bedrijf met 1.000 zeugen, 36.000 kippen en 40 hectare akkerbouw.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Jan 6 Februari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885792/agrifirm-en-ms-schippers-pakken-bigkwaliteit-aan]Agrifirm en MS Schippers pakken bigkwaliteit aan[/url]
Ga ervan uit dat Agrifirm en Schippers die flauwekul ook bekostigen. Geld kan je nu beter in eigen voerproductie steken, ben je ze straks niet meer nodig.
Reik 6 Februari 2020
Alleen maar gordijnen ophangen om hun slechte biggenvoer te verdoezelen.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Agrifirm

'We moeten met elkaar de hele keten verbeteren'

Nieuws melk

Eerste ontbossingsvrije soja aangekomen in Nederland

Analyse Voer

Hoe voerbedrijven omgaan met krimpende veestapel

Nieuws Granen

Recordprijs voor granenpool Agrifirm

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief