Toppigs

Nieuws Topigs Norsvin

Topigs Norsvin slaat nieuwe CEO aan de haak

7 Februari 2020 - Jorine Cosse

De 49-jarige Nederlander Villaume Kal wordt vanaf half maart de nieuwe topman van het varkensgeneticabedrijf Topigs Norsvin. De nieuwe CEO vormt dan samen met Cor van Hertrooij (CFO) en Hans Olijslagers (CTO) de directie. 

Met de nieuwe CEO sleept Topigs Norvin naar eigen zeggen een ervaren rot binnen. Eerder was Kal al CEO van NIZO Food Research en Rousselot (een producent van gelatine voor farmaceutische en voedingsapplicaties). Ook heeft hij verschillende managementfuncties bij DSM bekleed.

Topigs Norsvin hecht veel belang aan de kennis die Kal heeft van de Chinese- en Noord-Amerikaanse markt. Dit zijn belangrijke afzetmarkten voor de leverancier van varkensgenetica. Aan Kal de taak om de activiteiten in deze regio’s verder uit te bouwen.

Kal volgt Martijn Bijl op die Topigs Norsvin afgelopen jaar verliet om zich aan te sluiten bij de Raad van Bestuur van graszadenproducent Barenburg Groep. De zoektocht naar een nieuwe CEO heeft redelijk lang geduurd. Sinds mei al was Topigs Norsvin op zoek naar een nieuwe CEO.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox