FrieslandCampina

Nieuws Roelof Joosten

FrieslandCampina staat stil bij overlijden oud-topman

4 Maart 2020 - Chanti Oussoren

Afgelopen maandagavond is Roelof Joosten, voormalig CEO van FrieslandCampina, aan de gevolgen van kanker overleden. Hij is 62 jaar geworden. 

Joosten was ruim 13 jaar in dienst bij FrieslandCampina, waarvan 2,5 als CEO. Dit was van juni 2015 tot januari 2018. Joosten begon zijn carrière bij Unilever waar hij werkte tot 2004. Daarna stapte hij over naar het toenmalige Friesland Foods.

Binnen FrieslandCampina heeft hij verschillende functies bekleed. Hij maakte vooral faam als directeur van de succesvolle ingrediëntendivisie. Vervolgens, in 2015, werd hij CEO van FrieslandCampina. In Januari 2018 heeft Joosten plaatsgemaakt voor huidig CEO Hein Schumacher. 

'Enthousiast leider'
Joosten had een mentaliteit van doorzetten en keuzes maken. Dit leverde soms ook kritiek op. Hij werd wel eens ongeduldig genoemd. Joosten zelf vond dit geen slechte eigenschap, zo zei hij bij zijn afscheidsinterview. "Ongeduld vind ik geen slechte eigenschap. Soms draaf ik te ver door, dat weet ik. Maar we redden in het leven niet met achterover zitten, een sigaar opsteken en denken dat het allemaal vanzelf wel goed komt."

FrieslandCampina prijst de 'can do'-mentaliteit van de oud-topman. CEO Hein Schumacher en coöperatie-voorzitter Frans Keurentjes beschrijven hem als een joviaal, bezielend, positief en enthousiast leider met oog voor ongekende mogelijkheden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden