FrieslandCampina

Nieuws Roelof Joosten

FrieslandCampina staat stil bij overlijden oud-topman

4 Maart 2020

Afgelopen maandagavond is Roelof Joosten, voormalig CEO van FrieslandCampina, aan de gevolgen van kanker overleden. Hij is 62 jaar geworden. 

Joosten was ruim 13 jaar in dienst bij FrieslandCampina, waarvan 2,5 als CEO. Dit was van juni 2015 tot januari 2018. Joosten begon zijn carrière bij Unilever waar hij werkte tot 2004. Daarna stapte hij over naar het toenmalige Friesland Foods.

Binnen FrieslandCampina heeft hij verschillende functies bekleed. Hij maakte vooral faam als directeur van de succesvolle ingrediëntendivisie. Vervolgens, in 2015, werd hij CEO van FrieslandCampina. In Januari 2018 heeft Joosten plaatsgemaakt voor huidig CEO Hein Schumacher. 

'Enthousiast leider'
Joosten had een mentaliteit van doorzetten en keuzes maken. Dit leverde soms ook kritiek op. Hij werd wel eens ongeduldig genoemd. Joosten zelf vond dit geen slechte eigenschap, zo zei hij bij zijn afscheidsinterview. "Ongeduld vind ik geen slechte eigenschap. Soms draaf ik te ver door, dat weet ik. Maar we redden in het leven niet met achterover zitten, een sigaar opsteken en denken dat het allemaal vanzelf wel goed komt."

FrieslandCampina prijst de 'can do'-mentaliteit van de oud-topman. CEO Hein Schumacher en coöperatie-voorzitter Frans Keurentjes beschrijven hem als een joviaal, bezielend, positief en enthousiast leider met oog voor ongekende mogelijkheden. 

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivel

Melktekort bij Jumbo is uitstekende PR sector

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina-dochter in Pakistan zet meer om

Analyse melk

Kan FrieslandCampina met lagere instap leden winnen?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief