Shutterstock

Nieuws Coronavirus

China hervat agrarische productie en transport

23 Maart 2020 - Chanti Oussoren

De situatie in China rondom de beheersing van het coronavirus lijkt langzamerhand te verbeteren. Het land heeft daarom maatregelen ingevoerd om de productie en het transport in de agrarische sector te hervatten.

De activiteiten van de veeteelt- en slachtsector kunnen weer worden hervat, zo zegt het Chinese ministerie van Landbouw. Volgens Xie Yan, een ambtenaar bij het ministerie van Landbouw en Plattelandszaken, heeft het land actie ondernomen en is het werk weer grotendeels hervat.

Werkhervatting in de veeteelt- en slachtindustrie
Een andere ambtenaar bij het ministerie van Landbouw en Plattelandszaken, Wei Hongyang, merkt op dat op 16 maart zelfs 87% van de gekwalificeerde voedselproducenten de activiteiten weer heeft hervat. Ook de slachtindustrie hervatte de werkzaamheden. Onder de slachterijen van varkens ging 87% weer van start en 83% van de pluimveeslachterijen is weer aan het werk.

Daarnaast had ongeveer 85% van de bedrijven in de diergeneesmiddelen de productie weer hervat op 16 maart. Volgens Wei zijn ook alle fabrikanten van vaccins tegen vogelgriep en mond-en-klauwzeer weer actief.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden