Chinese varkenssector

export china Boerenbusiness

Nieuws Vleesmarkt

Chinese vleesimport heeft jasje uitgedaan in maart

Dat de Chinese vleesimport dit jaar verbleekt bij voorgaande jaren, dat wisten we al. Ook de cijfers over maart laten een flinke daling zien.
18 April 2022
china varkensvlees

Nieuws Varkensvlees

Chinese vleesimport verder omlaag in december

De Chinese vleesimportcijfers zijn verder gedaald in december. Ook over heel 2021 is sprake van een lager importvolume, hoewel de onderliggende waarde wel hoger uitpakt. De lagere importcijfers verklaren de druk op de Chinese varkensprijs die gaande is.
17 Januari 2022
china yuan Chinese economie

Inside Varkens

China geeft varkenshouder winstwaarschuwing

In een speciaal ingelaste persconferentie heeft het Chinees ministerie van landbouw zich vandaag (woensdag 20 oktober) negatief uitgelaten over het perspectief op de varkensmarkt. Varkenshouders in China moeten rekening houden met grote verliezen, waarschuwt de minister. Opvallend is dat de varkensprijzen in China deze periode juist hard opveren.
20 Oktober 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

China meldt astronomische groei vleesproductie

De Chinese varkenssector heeft de productie fors opgeschroefd in het derde kwartaal. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg de productie met maar liefst 43% Ondertussen lijkt het weer iets rustiger te gaan.
18 Oktober 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

Chinese vleesimport schiet onderuit

De geluiden dat China fors minder varkensvlees importeert, worden nu bevestigd door de cijfers. In september lag het importcijfer op het laagste niveau in...
15 Oktober 2021
slachterij china varkensvlees

Inside Varkens

Varkensprijs termijnmarkt China schiet plots omhoog

Een tweetal feiten deden de Chinese termijnmarkt voor varkens deze maandag (11 oktober) fors opveren. Contracten van enkele levermaanden boekten de maximaal mogelijk dagelijks winst van 8%. Hiermee reageert de markt op nieuws dat door de Chinese overheid naar buiten werd gebracht. Ook contracten voor levering op korte termijn (november) schoten omhoog. Wat is er aan de hand?
11 Oktober 2021
china

Inside Varkens

China wil zeugenstapel verkleinen

De Chinese overheid heeft de omvangambities van de zeugenstapel naar beneden toe bijgesteld. Dit als poging om de onder druk staande varkensprijzen te stutten.
24 September 2021
china varkensvlees

Nieuws Varkens

'Chinese consument laat varken links liggen'

Jaren van torenhoge varkensprijzen hebben er voor gezorgd dat consumenten in China structureel minder varkensvlees vragen. Ook nu de prijzen voor varkensvlees genormaliseerd zijn, en er ruim aanbod beschikbaar is lijkt varkensvlees duidelijk minder in trek, dat melden analisten deze week. Beursgenoteerde varkensproducenten in China hebben reeds €75 miljard aan marktwaarde in rook op zien gaan.
2 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox