Een ongeluk zit in een klein hoekje. Naast het feit dat in deze tijd onze gezondheid op nummer 1 moet staan, is veiligheid in de akkerbouw, melkveehouderij en varkenshouderij minstens zo belangrijk. Er zijn verschillende oplossingen om ervoor te zorgen dat beide zaken gewaarborgd zijn.
De akkerbouw en veeteelt behoren tot de grootste risicogroepen voor arbeidsongevallen. Die ongevallen beperken zich niet tot de werknemers, vaak zijn gezins- of familieleden ook betrokken. Hoewel er door innovatie in machines in de afgelopen decennia al veel potentieel gevaarlijk werk uit handen is genomen, is arbeidsveiligheid iets om continu te verbeteren. Dat kan gelukkig op verschillende manieren.
Efficiëntie en eisen
Eén daarvan is de machineveiligheid in acht nemen. Met het op orde hebben van de richtlijnen en regels omtrent machines voorkomt u letsel. Is nieuw personeel voldoende geïnstrueerd en is er voldoende toezicht op correct gebruik? Ook de machines zelf moeten regelmatig goed onder de loep worden genomen. Voldoen ze nog aan de veiligheidseisen en niet onbelangrijk: dragen ze nog bij aan het maximaal presteren van uw bedrijf? Ondersteunen ze de innovatie en toekomstgerichtheid?
Geautomatiseerde transportoplossingen dragen bijvoorbeeld bij aan zowel de veiligheid van uw organisatie als aan de winst. Vink Lisse denkt hierin mee. Kant-en-klare oplossingen bestaan echter niet, wat nog wel eens wordt vergeten. Bij de samenstelling van transportoplossingen dient u rekening te houden met de volgende aspecten: snelheid heeft de hoogste prioriteit en materiaalstromen moeten zonder haperen verlopen. Bovendien kunnen met transporttechniek zowel lichte als zware ladingen worden getransporteerd. Bijzondere omstandigheden in uw bedrijf spelen ook een rol, bijvoorbeeld oneffen vloeren, weinig ruimte of gevaarlijke stoffen. Maatwerk zorgt voor het beste resultaat.
Gezondheid op rolletjes
Ook voor u als werkgever zult u in de huidige, moeilijke tijd scherper dan ooit moeten zijn als het gaat om gezondheid binnen uw organisatie. Van het dragen van beschermende kleding en voldoende afstand houden tot duidelijker communiceren over de gezondheid van uw team. Het is slechts een kleine greep uit de maatregelen. Wat kan zorgen voor verlichting? Het gebruik van kwalitatieve hefapparaten en hefgereedschappen die uw organisatie nog meer ontlasten.
Verlichting bij het heffen
Deze sterke helpers kunnen lasten veiliger vervoeren, op het juiste punt plaatsen en zo de organisatie van het bedrijf verbeteren. Zo houdt u uw goederenstroom op gang en kunt u uw mensen meer ontzien. Vink Lisse ziet een breed palet aan mogelijkheden die voor de akkerbouw, melkveehouderij of varkenshouderij van toepassing zijn. Denk aan grotere hefapparaten, stapelaars, vacuümheffers en heftafels. Hoewel geen organisatie hetzelfde is, zijn er essentiële hefapparaten die voor iedereen werken. Denk hierbij aan pallethefwagens of vorkhefwagens, en bijzonder praktisch zijn ook miniliften vanwege hun veelzijdigheid, voornamelijk in werkplaatsen.
Hoeveel technische mogelijkheden er ook zijn, arbeidsveiligheid en gezondheid hebben betrekking op mensenwerk. En de focus op elkaar houden moet dan ook het fundament zijn om een organisatie vooruit te helpen, niet alleen in tijden van crisis.