Agrifoto

Nieuws Mest

Graanoogst doet mestprijzen niet dalen

13 Augustus 2020 - Chanti Oussoren - 4 reacties

Er werd verwacht dat de graanoogst de mestmarkt nieuw bleven in zou blazen. Er wordt ook volop mest uitgereden maar dit komt in de ophaalbedragen niet tot uiting. De prijzen blijven stabiel.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA-noteringen van vleesvarkensdrijfmest en rundveedrijfmest blijven ook deze week stabiel. De verwachtingen waren anders gezien het feit dat de graanoogst maakt dat er volop mest wordt uitgereden. Een prijsdaling was dan ook de prognose, maar dit komt nog niet tot uiting in de notering. Deze week verandert enkel het ophaalbedrag in Tilburg.

Vleesvarkensdrijfmest
Het gemiddelde ophaalbedrag van vleesvarkensdrijfmest in de regio zuid zakt deze week minimaal terug tot €22.67. Deze daling is afkomstig van een prijsafname van 50 cent in Tilburg, de prijs noteert daarmee deze week op €23. Verder zijn er gelijkblijvende prijzen met de hoogste prijs in Deurne (€23,50) en de laagste prijs in Tilburg (€21,50).

In de regio midden blijven alle prijsnoteringen ongewijzigd. De gemiddelde prijs van de regio blijft steken op €20,33. De hoogste prijs zit nog steeds in Lichtenvoorde (21) en de laagste prijs in Barneveld (€19,50).

Rundveedrijfmest
Het gemiddelde ophaalbedrag van rundveedrijfmest in de regio zuid neemt deze week toe tot €16. De prijs in Tilburg neemt deze week met 50 cent toe tot €17, hiermee blijft het de hoogste prijs binnen de regio hanteren. Verder zijn er stabiele prijzen en noteren Deurne en Uden met €15,50 de laagste ophaalbedragen binnen de regio.

In de regio midden blijven alle prijzen deze week ongewijzigd. Het gemiddelde ophaalbedrag blijft €14,17 met de hoogste prijs in Lichtenvoorde (€15) en de laagste prijs in Markelo (€14,50).

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden