Thierry Hebbelinck / Shutterstock.com

Nieuws Jaarcijfers

Danone schrijft verlies van omzet toe aan coronacrisis

19 Februari 2021 - Kimberly Bakker

Danone heeft afgelopen jaar een nettowinst behaald van €1,95 miljard. Het is een plus ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit blijkt uit de jaarcijfers van het voedingsmiddelenconcern, die het vrijdag 19 februari bekend heeft gemaakt. Daarentegen daalde de omzet vorig jaar met 6,6%. Het bedrijf schrijft het omzetverlies volledig toe aan de coronacrisis.

Voedingsmiddelenbedrijf Danone heeft over het afgelopen jaar 1,4% meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Daarentegen daalde de omzet van het concern met 6,6% naar €23,62 miljard. In het jaarrapport stelt Danone dat het omzetverlies volledig toe te schrijven is aan de coronapandemie. Onder meer door een daling van 16,8% in de verkoop van voorverpakte waterflessen. De verkoop daarvan is voornamelijk ingestort door alle maatregelen op het gebied van de vliegbewegingen wereldwijd. De nettoschuld wist het bedrijf afgelopen jaar wel te verminderen, van €12,81 miljard naar €11,92 miljard.

Overname van Earth Island
Ook maakt Danone bekend dat het bedrijf het Amerikaanse Earth Island, producent van plantaardige voedingsmiddelen, overneemt. Beide bedrijven laten niets los over de financiële voorwaarden van de overname. De deal sluit aan bij het doel van de Franse voedingsmiddelengigant om tegen 2050 ruim €5 miljard aan omzet vanuit plantaardige producten te genereren.

Dat die markt hot & happening is, blijkt ook uit de jaarcijfers van Danone. De omzet van plantaardige zuivelproducten van Danone steeg afgelopen jaar met 15% naar €2,2 miljard. Het onderdeel 'Essential Dairy & Plant-based' boekte in totaal een netto-omzetgroei van 3,4%.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Danone doet bio-zuivel in VS van de hand

Nieuws Halfjaarcijfers

Russische inpikpraktijken smet op resultaat Danone

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox