Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Nieuws Verkiezingen

BoerBurgerBeweging haalt voor het eerst een zetel

15 Maart 2021 - 9 reacties

BoerBurgerBeweging heeft voor het eerst een zetel bij gehaald in een peiling voor de Tweede Kamerverkiezingen. De partij van lijsttrekker Caroline van der Plas komt met 1 zetel binnen in de peiling van het bureau I&O Research van maandag 15 maart.

Tot dusver was BBB nog niet in een zetelpeiling aan bod gekomen, in tegenstelling tot een andere nieuwkomers als Volt of BIJ1. In het zicht van de grote stemdag van woensdag 17 maart is daar nu de eerste zetel. Uit de peiling blijkt verder dat de VVD inlevert (van 36 naar 33 zetels) en D66 stijgt (van 16 naar 19 zetels).

Volgens I&O Research lijkt de meest actuele peiling veel op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Van de winst die de VVD boekte in de coronacrisis is niets over: nu 33 zetels, 4 jaar geleden ook 33 zetels. Ook de andere coalitiepartijen (PVV, D66 en ChristenUnie) hebben nu in de I&O-peiling ongeveer evenveel (virtuele) zetels als ze bij de verkiezingen van 2017 behaalden.

Voor de linkse partijen geldt dit niet: GroenLinks (van 14 naar 11) en SP (van 14 naar 10) staan op verlies, de PvdA op een klein plusje (van 9 naar 11 zetels). 

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
9 reacties
Abonnee
Werner 15 Maart 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10891431/boerburgerbeweging-haalt-voor-het-eerst-een-zetel]BoerBurgerBeweging haalt voor het eerst een zetel[/url]
Als we nog echt wat willen als boeren in dit landje dan is er meer 1 keus...........Carlolientje stemmen
Abonnee
Kjol 15 Maart 2021
1 zetel moet het ons redden...zucht
Abonnee
erwin 15 Maart 2021
je hebt in ieder geval de constante aandacht
Abonnee
Joop 15 Maart 2021
Op wie moet je nou stemmen? Links sowieso niet. Dan maar VVD.... nee, CDA dan..... ik weet het niet. FvD?? misschien. BBB of ja21? te klein om wat te betekenen. Zeg het maar, ik ben er nog niet uit.
Abonnee
Kjol 15 Maart 2021
Maakt allemaal niks geen verschil, is even slecht
Abonnee
Boer OPA 16 Maart 2021
Als veel boeren op de BBB partij stemmen kunnen ze meer dan 1 zetel behalen wees wijs stem bv KEES HANSE uit Zierikzee
Petatje 16 Maart 2021
Denk goed na aan welke kant je staat, denk niet zwart denk niet wit,maar besef wie je echte bondgenoten zijn. In elk geval niet VVD en CDA die gaan na de verkiezingen verder met bashen en het uitrookbeleid van de vorige kabinetten samen met CU en D66!
Om daar iets tegen in te brengen is een krachtig geluid nodig in de kamer! Daarom kies BBB die heeft 1 duidelijk belang en geen tegengestelde zoals bij alle andere partijen. Je verkoopt je aardappelen en uien toch ook niet aan de pastoor of dominee.
Abonnee
jan 16 Maart 2021
en vogelaar heb je ook nog
Abonnee
joepi 16 Maart 2021
schreef:
die vliegt over het net waarschijnlijk, staat jammerlijk genoeg niet op een haalbare plaats. die eerdtmans vertouw ik niet
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Mest

BBB: 'Ammoniak top 100 minister klopt weer niet'

Nieuws Caroline van der Plas

BoerBurgerBeweging groter dan CDA in peiling

Nieuws Verkiezingen

Peiling: Deelname Omtzigt kan BBB vier zetels kosten

Nieuws Gemeenteraadsverkiezingen

Winst voor bondgenoten BBB in gemeenteraden

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief