Verkiezingen 2021

verkiezingen

Nieuws Verkiezingen

Alle stemmen geteld, BBB houdt zetel

Met de gemeente Den Haag (inclusief de Nederlandse stemmers in het buitenland) zijn nu alle stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen geteld. Voor Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) doen de stemmen van het laatste hoofdstembureau niets af aan de uitslag. Zij behoudt haar zetel.
23 Maart 2021
tweedekamer verkiezingen

Nieuws Verkiezingen

Jan Cees Vogelaar hoopt op voorkeurstemmen

Jan Cees Vogelaar, de landbouwman van JA21, hoopt met voorkeurstemmen alsnog in de Tweede Kamer te komen. Jan Klink, de beoogd landbouwwoordvoerder van de VVD, viert de eclatante overwinning, maar zit nog wel in spanning. En SGP-Kamerlid Roelof Bisschop hoop dat er in de coalitie-besprekingen voldoende speelruimte is voor de Nederlandse landbouw.
18 Maart 2021
Boerenbusiness

Nieuws Joost Derks

Nederland stemt de gulden weg

Vlak na de introductie van de euro, had ongeveer de helft van de bevolking graag vastgehouden aan de gulden. Een paar jaar later was dat nog een derde, terwijl de verkiezingsuitslag erop wijst dat nu nog maar een kwart van de Nederlanders de euro wil inruilen voor de gulden.
18 Maart 2021
verkiezingen

Nieuws Verkiezingen

Van der Plas euforisch, De Groot wil minister worden

Caroline van der Plas heeft altijd geloofd dat haar partij BoerBurgerBeweging (BBB) op voldoende steun kon rekenen. Toch kwam de uitslag van de eerste exitpoll van de verkiezingen echt binnen. Een andere winnaar, D66-Kamerlid Tjeerd de Groot loopt niet weg voor de ministerspost van Landbouw in het nieuw te vormen kabinet.
18 Maart 2021
Caroline van der Plas

Nieuws Verkiezingen

Prognose: BBB krijgt zetel, VVD wint, D66 tweede

BoerBurgerBeweging (BBB) heeft 1 zetel gehaald volgens de meest recente prognose van de Tweede Kamerverkiezingen op basis van 83% van de stemmen. De VVD wint ruim, D66 wordt de tweede partij van Nederland met 24 zetels. Dat zijn er 3 minder dan gisteravond (17 maart) naar voren kwam uit de exitpoll.
17 Maart 2021
Tjeerd de Groot

Interview Tjeerd de Groot

'Sprookjes dat het zonder halvering veestapel kan'

De man die de veestapel wil halveren, meer introductie behoeft Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (52) tegenwoordig niet. Zijn uitspraak was anderhalf jaar geleden directe aanleiding voor de boerenprotesten. Boerenbusiness vraagt de nummer 8 op de lijst van D66 naar zijn visie.
16 Maart 2021
verkiezingen

Nieuws Verkiezingen

BoerBurgerBeweging haalt voor het eerst een zetel

BoerBurgerBeweging heeft voor het eerst een zetel bij gehaald in een peiling voor de Tweede Kamerverkiezingen. De partij van lijsttrekker Caroline van der Plas komt met 1 zetel binnen in de peiling van het bureau I&O Research van maandag 15 maart.
15 Maart 2021
Pieter Grinwis

Interview Pieter Grinwis

Trots op het vakmanschap van minister Schouten

Pieter Grinwis (41) is beleidsmedewerker en raadslid voor de ChristenUnie in gemeente Den Haag. Carla Dik-Faber keert na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer en Grinwis is de beoogde nieuwe landbouwwoordvoerder van de partij. Met een vijfde plek op de lijst, is de kans groot dat hij straks op het pluche mag plaatsnemen.
15 Maart 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox