Shutterstock

Nieuws Vlees

Amerikaan vindt dat vlees in gezond eetpatroon hoort

1 April 2021 - Kimberly Bakker - 6 reacties

Ongeveer 75% van de Amerikanen is van mening dat vlees thuishoort in een gezond, gebalanceerd eetpatroon. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Daarnaast geeft 94% aan vlees te kopen vanwege de hoogwaardige eiwitten. Het positieve gevoel tegenover vlees is ook terug te zien in de aankoopcijfers. Amerikanen kochten vorig jaar namelijk 20% meer vleesproducten.

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat 3 van de 4 Amerikanen van mening is dat vlees in een gezond en gebalanceerd eetpatroon thuishoort. Dit percentage is sinds 2010 met ruim 20% toegenomen. Daarnaast geeft 94% van de Amerikaanse respondenten aan dat ze vlees kopen vanwege de hoogwaardige eiwitten. Dit positieve gevoel tegenover vlees uit zich in de aankoopcijfers van vorig jaar. Amerikanen kochten gemiddeld 20% meer producten met rundvlees, varkensvlees, gevogelte en/of lamsvlees.

Bijna alle Amerikaanse huishoudens, ongeveer 98,4%, heeft in 2020 weleens vlees gekocht. En daarbij geeft 43% van de consumenten in de Verenigde Staten aan nu meer vlees te kopen dan voor de coronacrisis. Dat komt voornamelijk doordat thuis maaltijden bereid moeten worden. Het aandeel thuis bereide maaltijden piekte vorig jaar in april op 89% en kwam in december nog altijd uit op 84%. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het pre-coronatijdperk.

Online boodschappen doen
Net zoals in Nederland, is ook in de Verenigde Staten het online boodschappen doen 'hot & happening'. De stijging komt over heel 2020 uit op maar liefst 40%. De meerderheid van de Amerikanen die online boodschappen heeft gedaan (59%) verwacht daarnaast ze dat na de crisis ook zullen blijven doen.

Amerikanen omarmen verder ook nieuwe kookmethoden. Zo is het bezit van een airfryer in de Verenigde Staten met 24% toegenomen. Digitale bronnen voor inspiratie werden ook volop geraadpleegd. Het onderzoek toont aan bijvoorbeeld dat het zoeken naar recepten op YouTube met 50% is gestegen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
Abonnee
Kjol 1 April 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10891665/amerikaan-vindt-dat-vlees-in-gezond-eetpatroon-hoort]Amerikaan vindt dat vlees in gezond eetpatroon hoort[/url]
Daar hebben ze tenminste nog enigzins normaal verstand
Abonnee
Ivo 1 April 2021
In Brussel willen ze van omnivoren; waar het mensdom onder valt, herbivoren maken. Lijkt erop dat dat toch nog niet zo eenvoudig is. Timmermans welke dat heel vaak roept schijnt gezien zijn postuur aan zijn eigen gebrul nog geen gehoor te geven. De rest van het voetvolk zou hij graag binnen een korte periode op de knieen gras zien eten in het weiland. Hoe gestoord moet je zijn!!!!!
Abonnee
rollade 1 April 2021
mooi verwoord, Ivo. nog even een aanvulling; in indonesie schijnt de corona besmettingsgraad het hoogst te zijn en tevens is het een islamitisch land. Dus volgens rekenmodules die wel eens door bepaalde slimme mensen gemaakt zijn, zou ik dan concluderen, dat je door te weinig ( of zelfs niks) varkensvleesconsumptie, wel bevattelijker bent voor bepaalde ziektes ( of anders omschreven; weerstandsverlaging).
Abonnee
Edwin Broekhuizen 3 April 2021
Gelukkig zijn er in Amerika toch nog veel mensen met gezond verstand.
tijdbom 3 April 2021
Wat een zooitje in de tweedekamer,maar 1 ding is zeker:CU doet niet meer mee,zijn we dus ook van Schouten af. Maar nu? Rutte kan beter vertrekken voor de VVD naar de ....... is.
Abonnee
Kjol 3 April 2021
Met zulke politici en een doorgedraaide anti boeren bevolking....wat doe je hier als boer nog??
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden