Vleesconsumptie

ForFarmers

Achtergrond ForFarmers

'Grondstofprijzen leiden tot duurder voedsel in winkel'

Bij feedconcern ForFarmers staat de nettowinst onder meer door de relatief hoge grondstofprijzen onder druk. Het bedrijf kan de oplopende kosten voor bijvoorbeeld granen en soja niet doorberekenen aan hun klanten, de veehouders. 'De boer moet meer krijgen voor hun producten als melk, vlees en eieren', zegt topman Yoram Knoop. 'Het kan niet anders dat dit leidt tot stijgende voedselprijzen voor de consument.'
13 Augustus 2021
slachterij varkensvlees vleesverwerking

Nieuws Vlees

FAO: vleesproductie stijgt tot 2030 stevig

De productie en consumptie van vlees neemt tot 2030 stevig toe. Dit verwacht de Wereldvoedselorganisatie FAO in haar nieuwe outlook voor agrarische commodity's. Drijvende kracht achter deze stijging is de groei van de wereldpopulatie en stijgende inkomens.
16 Juli 2021
supermarkt varkensvlees Duitsland vlees

Nieuws varkens

Duitser eet nog altijd liefst écht vlees

Duitse consumenten hebben nog altijd een voorkeur voor producten van echt vlees. De markt voor vleesvervangers groeit snel, maar blijft vooralsnog een niche. Dat blijkt uit cijfers van het Duits bureau voor de statistiek (Destatis).
25 Mei 2021
varkensvlees

Nieuws Vlees

Amerikaan vindt dat vlees in gezond eetpatroon hoort

Ongeveer 75% van de Amerikanen is van mening dat vlees thuishoort in een gezond, gebalanceerd eetpatroon. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Daarnaast geeft 94% aan vlees te kopen vanwege de hoogwaardige eiwitten. Het positieve gevoel tegenover vlees is ook terug te zien in de aankoopcijfers. Amerikanen kochten vorig jaar namelijk 20% meer vleesproducten.
1 April 2021
varkensvlees

Nieuws Vlees

'Dag zonder vlees is aanval op leven in Nebraska'

De Amerikaanse staat Colorado organiseert zaterdag 20 maart de zogenaamde 'MeatOut Day'. Oftewel: een dag zonder vlees. Gouverneur Pete Ricketts van naastgelegen staat Nebraska is hier duidelijk geen voorstander van. 'Een dag zonder vlees vind ik een directe aanval op het leven in de staat Nebraska', zo stelt hij.
16 Maart 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Melk

Vlees en zuivel duidelijk in trek bij Britse consument

Britse consumenten kiezen in de supermarkt vaker voor vlees- en zuivelproducten dan een jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Kantar. Met name rundergehakt, kaas en melk vormen aan de start van het jaar een essentieel onderdeel van het voedingspatroon van de Britten. Dat er veel vraag is naar zuivel is tevens zichtbaar in de wereldwijde zuivelnoteringen.
9 Maart 2021
supermarkt varkensvlees vlees

Nieuws Vleestaks

Driekwart Nederlanders wil extra betalen voor vlees

Bijna driekwart van de Nederlanders is bereid één euro meer te betalen per kilo vlees als dit gebruikt wordt om natuur te herstellen, boeren te hepen milieuvriendelijker te worden en groenten en fruit goedkoper te maken. Dat blijkt uit een onderzoek van de TAPP Coalitie die marktonderzoeker DVJ Insights inschakelde.
24 November 2020
varkensvlees vlees

Nieuws Vleesconsumptie 2019

Opmars vegaproducten drukt vleesconsumptie niet

Uit onderzoek van Wageningen Economic Research blijkt dat de vleesconsumptie in Nederland in 2019 opnieuw is toegenomen. Deze stijging staat haaks op de trends van de laatste jaren waarin vegetarisch, flexitarisch en vega-producten steeds meer terrein winnen.
22 Oktober 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox