Shutterstock

Nieuws Melk

46 koeien uit Belgisch weiland gestolen

20 April 2021 - Chanti Oussoren

46 koeien zijn er afgelopen weekend gestolen uit een weiland in België. Een opmerkelijke diefstal waarbij de schade hoog oploopt.

De koeien stonden op een weiland in Laiche in de provincie Luxemburg in het zuiden van België. De diefstal vond tussen vrijdagavond (16 april) 21:30 uur en zaterdag 16:30 uur plaats. Vlak voor die tijd zijn de koeien nog in de weide gespot. Buurtbewoners hebben vrijdagnacht rond 04:00 uur lichten zien branden, maar niemand heeft de dieven daadwerkelijk kunnen betrappen.

De geschatte schade loopt hoog op. De koeien zijn van het ras Salers en de gemiddelde waarde kan oplopen tot €1.500, afhankelijk van de slachtrijpheid van het vee.

Zeldzame diefstal
De Belgische Boerenbond beschrijft het voorval als 'een zeldzame diefstal'. Er worden weleens enkele koeien uit een weiland gestolen, maar nog nooit zo'n groot aantal. Voor een dusdanige grote diefstal zijn ook meerdere mensen en vrachtwagens nodig om het vee te laden en te transporteren.

Er is inmiddels een onderzoek gestart, maar er is een grote kans dat de dieren al naar het buitenland zijn vervoerd. De koeien zijn geoormerkt, dus de oormerken zullen ook opduiken als ze in het buitenland worden geslacht. Het is goed mogelijk dat het slachten van het vee illegaal wordt gedaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden